Latvijas izlasi septembra nogalē gaidāmajā Nāciju kausā motokrosā pārstāvēs Dāvis Ivanovs, Kārlis Sabulis un Roberts Justs, informēja Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Paredzēts, ka Ivanovs startēs MX1 klasē, Sabulis MX2 klasē, Justs piedalīsies sacensībās “Open” klasē, bet izlases vadītāja groži uzticēti Mārtiņam Lazdovskim.

Pērn Latvijas izlase ierindojās 19.pozīcijā, tāpēc šogad mērķis ir šo rezultātu uzlabot un pietuvoties labāko desmitam. Pavisam nesen uz motocikla atgriezies Justs, un aizvadītajā Latvijas čempionāta posmā Cēsīs varēja manīt, ka motosportists lēnām atgūst formu un ir gatavs cīnīties par ikvienu trases metru arī Itālijā, vēsta federācija.

Pieredzi augsta līmeņa sacensībās ir guvuši arī Sabulis un Ivanovs, kuri ir aizvadījuši vairākus posmus pasaules čempionātā, uzrādot atzīstamu sniegumu. Tieši Ivanovs un Sabulis šobrīd ir līderi Latvijas čempionāta MX1 un MX2 klasēs.

Sabulis šogad debitēja pasaules čempionātā MX2 klasē, kā arī šīs būs pirmās Nāciju kausa sacensības, kurās viņam būs gods aizstāvēt Latvijas vārdu.

Pērn Pauls Jonass startēja MX2 klasē, Matīss Karro – “Open” klasē, bet Ivanovs cīnījās ar MX1 motokrosistiem. Jonass un Karro gūto traumu dēļ šosezon vairs nevarēs atgriezties trasē.

Nāciju kauss motokrosā norisināsies 24. un 25.septembrī kalnainajā Madžioras trasē, Itālijā.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: LatvijamotokrossNāciju kauss

youtube icon
Abonēt youtube