Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš plaukstas locītavas dēļ nespēlēs vismaz līdz oktobra sākumam, jaunākajā ATP pasaules rangā atguvis vienu vietu un tagad ieņem 100. pozīciju.

Šomēnes Gulbim tika dzēsti pērn Monreālas “Masters 1000” turnīrā nopelnītie 205 punkti, tāpēc viņš rangā piedzīvoja iespaidīgu kritumu, izkrītot no pasaules simts labāko tenisistu pulka.

Gulbis traumas dēļ atsauca savu dalību Sinsinati “Masters 1000”, kā arī Vinstonas-Seilemas “ATP World Tour 250” turnīrā. Tāpat viņš nespēlēs ASV atklātajā čempionātā, kas sāksies jau pirmdien, kā arī septembra vidū gaidāmajā Sanktpēterburgas “ATP World Tour 250” turnīrā Krievijā.

Latvietim traumas dziedēšanai būs nepieciešams pusotrs mēnesis, un ierindā viņš varētu atgriezties oktobra sākumā.

Plaukstas locītavas trauma Gulbi mocījusi jau iepriekš, un jūlijā vidū viņš atteicās no dalības Vašingtonas “ATP World Tour 500” sērijas turnīrā. Tiesa, pēc tam viņš startēja Toronto “Masters”, kur cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Tikmēr valsts otrā rakete Miķelis Lībietis ir ticis par sešām pozīcijām augstāk un tagad ir 404. vietā. Šī mēneša sākumā Lībietis pirmo reizi karjerā iekļuva starp ranga 400 labākajiem tenisistiem, ieņemot 381. vietu.

Savukārt Mārtiņš Podžus zaudējis piecas vietas un tagad ir 780. pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš ieguvis vienu vietu un tagad meklējams 1034. pozīcijā, kamēr Jānis Podžus ir zaudējis 12 vietas un ieņem 1288. pozīciju. Tikmēr Artūrs Lazdiņš ir 1377. vietā.

Pasaules ranga līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, bet viņam seko divkārtējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas. Trešo vietu ieņem šveicietis Stans Vavrinka, kurš apsteidz savu tautieti Rodžeru Federeru. Pieredzējušais šveicietis veselības problēmu dēļ šosezon vairs nestartēs.

Piekto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, sestais ir Milošs Raoničs no Kanādas, bet septītais – Kei Nišikori no Japānas.

Astotajā pozīcijā atrodas čehs Tomāšs Berdihs, bet devīto vietu joprojām ieņem horvāts Marins Čiličs, kamēr labāko desmitnieku noslēdz austrietis Dominiks Tīms.

Iepriekšējā nedēļā Vinstonā-Seilemā norisinājās 250 punktu turnīrs, kurā par uzvarētāju kļuva Pavlo Karrenjo Busta no Spānijas, tiekot pie sava pirmā titula karjerā. Finālā viņš ar 6-7 (8:10), 7-6 (7:1), 6-4 pārspēja tautieti Roverto Bautistu Agutu.

ATP dubultspēļu rangā valsts pirmā rakete ir Lībietis, kurš atguvis četras vietas un tagad atrodas 384. pozīcijā. Dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži atrodas attiecīgi 838. un 898. vietā, bet Lazdiņš ir 1182. pozīcijā. Tāpat dubultspēļu rangā ir Roberts Grīnvalds, Rūdolfs Mednis un Krišjānis Stabiņš, kuri ieņem dalītu 1504. vietu.

Infomācija: BNS

Saistītās tēmas: GulbisSportsTeniss

youtube icon
Abonēt youtube