No medījamo dzīvnieku sugu saraksta plānots svītrot divas putnu sugas – tumšo pīli un pīļu dzimtas ūdensputnu kākauli. To paredz izmaiņas attiecīgā Eiropas Savienības regulā un šodien Ministru kabineta komitejas akceptētie grozījumi Medību likumā.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas (ZM) skaidrojumā, no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) saņemta vēstule “Par divu Latvijā medījamo putnu sugu statusa maiņu un nepieciešamību veikt grozījumus Medību noteikumos”, kurā VARAM informē par to, ka Eiropas Savienībā saskaņā ar līgumu par Āfrikas-Eirāzijas migrējošo ūdensputnu aizsardzību ir mainīts vairāku medījamo putnu sugu populāciju statuss.

Šajā sarakstā iekļautas putnu sugas – kākaulis (Clangula hyemalis) un tumšās pīles (Melanitta nigra). Tā kā Latvijā kākaulis un tumšā pīle ir medījamās sugas, ņemot vērā šo abu sugu statusa maiņu, tās jāizsvītro no medījamo sugu saraksta, izdarot attiecīgus grozījumus medību noteikumos.

Grozījumi noteikumos attiecas uz aptuveni 23 500 medniekiem, kā arī aptuveni 150 000 zemes īpašnieku, kuru īpašumos ir medību platības.

Par grozījumiem Medību likumā vēl būs jālemj valdībai un Saeimai.

Infomācija: BNS

Saistītās tēmas: AizliegumsMedībasPutnu sugas

youtube icon
Abonēt youtube