Patiesībā svaigi spiestas sulas nebūt nav jādzer katru dienu un obligāti. Galvenais dienas laikā jāapēd 500 līdz 750 grami dārzeņu. Kādā veidā pagatavot, tā ir tava izvēle.
Ja vari dienas laikā apēst svaigus dārzeņus tieši tik, cik nepieciešams, lieliski. Ja nevari apēst svaigus, vari tos sautēt vai vārīt. Bet vēl viens variants – gatavot tik gardās svaigi spiestās sulas.
Dietoloģijā šobrīd ir moderns ēdienu sadalījums. To dala porcijās. Piecas porcijas dienā ir jāatvēl tieši dārzeņiem, augļiem un ogām. Vienas porcijas izmērs – 100 līdz 150 gramu. Graudaugu, piena, zivju un gaļas produktu sadalījumu ierindo attiecīgi pēc uztura piramīdas nozīmīguma.
Tad dienas laikā seko līdzi, cik daudz dārzeņu apēd. Vienu no dārzeņu un augļu porcijām var aizstāt arī ar sulu. Piemēram, apelsīna sulu. Tomēr, lai kā aizrautos ar sulām, organismam nepieciešami arī dārzeņi un augļi, kas uzņemti svaigā veidā.