Sausa āda nav nekas pārsteidzošs, un daudzi ar to saskaras. Tomēr šajā laikā, kad sākusies apkures sezona, mūsu āda un mati ir īpaši sausi. Tu droši vien zini daudz un dažādus līdzekļus, ko izmantot, bet, vai esi ko dzirdējusi par Šī sviestu? Tas ir īsts brīnumlīdzeklis. Uzzināsim, kas īsti slēpjas aiz vārdu salikuma – Šī sviests.


Kas ir Šī sviests?
Šī sviestu iegūst no Āfrikas Šī koka, precīzāk – riekstiem, kas aug šajā kokā. Šī sviests sniedz unikālas ārstnieciskās īpašības un ir daudz pārāks par kakao sviestu un citiem augu sviestiem. Tradicionāli Šī koka rieksti tiek vārīti ūdenī stundām ilgi, līdz augšā uzpeld Šī sviests. To nosmeļ un atstāj atdzist. Šī sviests ir ciets istabas temperatūrā, bet tiklīdz saskaras ar cilvēka ķermeni, ātri pārvēršas šķidrā, krēmīgā konsistencē. Šī sviests var ievērojami atšķirties pēc kvalitātes, izskata un smaržas atkarībā no tā, kur tas tiek ražots.

Šī sviests sastopams trīs veidos:

– Neapstrādāts vai neattīrīts sviests, kas iegūts, izmantojot ūdeni. Tā krāsa variējas no krējuma (līdzīgi saputotam sviestam ) līdz pelēcīgi dzeltenai. Tas ir oriģināls Šī sviesta veids.
– Rafinēts – tas ir jau nedaudz apstrādāts sviests. Tomēr daudz no tā dabiskajām sastāvdaļām joprojām ir neskartas.
– Augsti attīrīts vai pārstrādāts sviests – te tiek izmantoti šķīdinātāji, lai palielinātu produktivitāti. Sviesta krāsa ir tīri balta.

Kāda ir Šī sviesta smarža?
Šī sviestam ir dabiska smarža, kas vairumam cilvēku nav nepatīkama. Ja nerafinēts Šī sviests ir palicis gandrīz bez smaržas, iespējams, tas ir kļuvis vecs. Sviestam nevajadzētu smirdēt neatkarīgi no tā, cik vecs tas ir. Ja tev nepatīk dabiskā smarža ,tu vari iegādāties rafinētu sviestu.

Kā uzglabāt Šī sviestu?
Šī sviestu nav nepieciešams turēt ledusskapī. Tomēr vairāk nekā divu vai trīs gadu laikā Šī sviests sāk zaudēt savu efektivitāti. Noturot to vairāk nekā divus gadus, mazināsies tā dabiskās īpašības un dziedinošās priekšrocības, tomēr tas joprojām būs lielisks mitrinātājs. Turi to vēsā (ne aukstā) vietā. Ja grasies to izmantot īsākā periodā, tad nevajadzētu būt nekādām problēmām.

Kā Šī sviests var man palīdzēt?
Šī sviestu īpaši novērtēs tie, kuru ādai ne īpaši patīk ķermeņa losjoni vai sviesti, kuru sastāvā ir ķīmiskas vielas, un tie, kuriem ir ļoti sausa āda. Šī sviestu var lietot kā ikdienas līdzekli ādas mitrināšanai un barošanai, neaizmirstot arī par seju un lūpām.

1(405)Šeit ir daži no ieguvumiem, ko sniedz Šī sviests:

– Ikdienas ādas mitrinātājs (sejai un ķermenim).

– Palīdz ādas izsitumu gadījumos, tostarp pret autiņbiksīšu izsitumiem.

– Palīdz ādai pēc sauļošanās, kad tā sāk lobīties.

– Kā skūšanās krēms, lai samazinātu skuvekļa kairinājumu.

– Mīkstina saplaisājušu ādu, īpaši papēžos.

– Pretstriju profilaksei grūtniecības laikā.

– Ādas aizsardzībai pret sauli un vēju.

– Samazina pinnes.

– Palīdz atjaunot ādas elastību, ātri iesūcas, neatstājot taukainus atlikumus.

– Atjauno mirdzumu matiem.

Kā Šī sviests palīdz ādai?
Šī sviests baro ādu ar A , E un F vitamīniem. A un E vitamīni palīdz saglabāt ādu elastīgu un veselīgu. Tas ir īpaši noderīgi saules bojātai ādai. Sviests arī palīdz pret priekšlaicīgu grumbu veidošanos. F vitamīns darbojas kā ādas aizsargs un atjaunotājs. Tas nomierina raupju, sausu vai sasprēgājušu ādu un palīdz to mīkstināt. Šī sviests mitrina un mīkstina arī sausus matus. Šī sviests sniedz zināmu aizsardzību pret sauli.

Kā Šī sviests palīdz maniem matiem?
Šī sviests nodrošina sausu vai bojātu matu mitrināšanu no saknēm līdz pašiem matu galiņiem. Tas lieliski ietekmē arī sausu galvas ādu. Šī sviests atjauno bojātus matus un piešķir tiem spīdumu. To var izmantot kā spēcīgu matu atjaunojošu un mitrinošu līdzekli.
Izmēģini to kā masku pirms matu mazgāšanas, iesmērējot visā matu garumā iepriekš rokās sasildītu šī sviestu, tādējādi barojot arī galvas ādu.

Saistītās tēmas: fotoķermenisšī sviestssievietēmskaistums

youtube icon
Abonēt youtube