2. septembrī, ar grandiozām atklāšanas svinībām un muzikālās apvienības “18+” (ASV) uzstāšanos, kim? Laikmetīgās mākslas centrs jaunajās telpās Skanstes apkaimē, Sporta ielā 2 uzņēmis vairāk nekā 3000 apmeklētāju.

Atklāšanas uzrunā “kim?” dibinātāja Zane Čulkstēna uzsvēra, ka jaunā lokācija Skanstes apkaimē un plašākās telpas ļaus “kim?” Laikmetīgās mākslas centram piedāvāt auditorijai vērienīgāku izstāžu klāstu, kā arī plašu izglītības programmu bērniem un pieaugušajiem. Tāpat Čulkstēna akcentēja, ka viens no “kim?” galvenajiem fokusiem joprojām būs Latvijas laikmetīgās mākslas atpazīstamības veicināšana starptautiskā mērogā, organizējot izstādes ārpus Latvijas. Šai sakarā jāmin, ka jau no šā gada 16. septembra “Art in General” Ņujorkā būs skatāma “kim?” organizetā Ievas Epneres personālizstāde “Dzīvo atmiņu jūra”.

Atgādinām, ka vakara ietvaros Sporta ielā 2 tika atklātas trīs ārzemēs dzīvojošu latviešu mākslinieku – Edgara Gluhova, Daigas Grantiņas un Ingas Melderes personālizstādes, kuras būs apskatāmas līdz 16. oktobrim.

Pirms gada pametis darbu kādā Cīrihes privātbankā, patlaban Edgars Gluhovs pilnībā nodevies mākslai. Izstāde ar nosaukumu “L’UOMO VAGUE” ir pārskats par viņa darbību šī gada laikā. Savukārt “Heap-core” ir Parīzē dzīvojošās mākslinieces Daigas Grantiņas pirmā personālizstādē Rīgā. Izstāžu zāle transformēta vietai piesaistītā instalācijā, kurā pa perimetru ieskaujošo sienu atverēs radītie caurumi novadīs gaismas tuneļus no skatam aizsegtajiem logiem, kā materiālu integrējot tos skulptūru grupā.

Ingas Melderes personālizstāde “Krāsojamās grāmatas” ir to domu un metožu turpinājums, kas pirmo reizi skarti šī gada maijā galerijā “Temnikova & Kasela” Tallinā notikušajā izstādē ar pilno nosaukumu “Māja pie ūdenskrituma jeb krāsojamās grāmatas pieaugušajiem”.

“kim?” atklāšanas svinību pavadošā programma ilgs līdz 10. septembrim. Nedēļas gaitā apmeklētājiem tiks piedāvāti sekojoši pasākumi:

06.09. 18:00

“Starp turieni un šejieni, un atpakaļ”

kuratores Maijas Rudovskas lasījums par jaunās paaudzes latviešu māksliniekiem, kuri savu radošo darbību un karjeru laikmetīgajā mākslā veido ārzemēs

09.09. 18:00 – 21:00

“Nevis koncepts, bet stāsts”

ievadlekcija mākslinieku novelēs un lasīšanas ballīte kopā ar Joannu Zielinsku un Davidu Maroto (“The Book Lovers”)

10.09. no 18:00

Cyclone

kultūras foruma “Baltā nakts 2016” pasākums ar “%20” (LV), Andreas Ervik (NO), “Music For Your Plants” (EE), “Sign Libra” (LV) piedalīšanos.

Vairāk informācijas: kim.lv

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

 

Saistītās tēmas: AtklāšanafotogalerijaIzstādeKim

youtube icon
Abonēt youtube