Lai popularizētu medus produkciju, sestdien, 10.septembrī, Latvijā notiks Medus diena, kuras laikā interesenti bez maksas varēs apmeklēt vairākas bišu dravas dažādos Latvijas novados, informēja Latvijas Biškopības biedrības pārstāvji.

Šogad savas dravas interesentiem vērs biškopji Atis Vallis Krimuldas pagastā, Imants Dauksts Veselavas pagastā, Vladimirs Naglis un Lilita Plūme Vecpiebalgā, Jānis Šnikvalds Rīgas Brīvdabas muzejā, Jānis Sulutaurs Daugmales pagastā, Līga Pridāne Vircavas pagastā, Jānis Vainovskis Blīdenes pagastā, Visvaldis Auseklis Zentenes pagastā, Baiba Tikuma Cīravas pagastā un Žanis Jesko Nagļu pagastā.

Medus dienas tradīcija tika sākta pirms pieciem gadiem kā tradicionāls pasākums septembra otrajā sestdienā. Pasākuma mērķis ir popularizēt biškopības nozari, biškopja amatu un bišu produktus. Dravas apmeklējums sniegs zināšanas par medus sastāvu un atšķirīgajām medus šķirnēm. Biškopji sniegs atbildes uz jautājumiem, kā rodas medus, kur un kā iegādāties kvalitatīvu medus produkciju.

Līdz 10.septembrim apmeklējamo dravu skaits tiks papildināts, biškopju kontakti un dravu adreses atrodamas biedrības mājaslapā “www.strops.lv”.

Latvijas Biškopības biedrība apvieno vairāk nekā 3283 biedrus, kuri nodarbojas ar biškopības produkcijas ražošanu, kā arī pārstāv citas lauksaimniecības nozares. Atkarībā no laikapstākļiem gadā Latvijā tiek ievākts 700 līdz 2000 tonnu medus.

giphy (4)

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BīškopiMedusDienaSVētki

youtube icon
Abonēt youtube