Latvijas Bērnu fonda rīkotajās nometnēs šovasar piedalījušies 600 bērnu, informēja fonda vadītāja Veronika Ļemeševska.

Kopumā šajā vasarā, pateicoties ziedotājiem un atbalstītājiem, noorganizētas 23 bezmaksas vasaras nometnes, kurās bez dalības maksas atpūtās 600 bērni no visas Latvijas.

Šovasar kopumā norisinājās deviņas nometnes bērniem ar speciālām vajadzībām, viena specializētā nometne bērniem ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos, trīs integrējošās nometnes bērniem ar un bez speciālām vajadzībām, kā arī trīs nometnes bērniem no audžu un aizbildņu ģimenēm.

Katra nometne norisinājās desmit dienas un katrai no tām bija atšķirīga tematika, piemēram, “Bernātu piedzīvojumi”, “Sapņu lidojums” vai “Atkarībām – nē!”.

Atbilstoši tematikai bērni darbojās koka darbnīcās, audzēja stādus un cukura kristālus, veidoja rokdarbus no otrreizēji pārstrādātajiem materiāliem, apgleznoja stiklu, kāpa klinšu sienā, būvēja smilšu pilis, devās pārgājienos un veica citas aktivitātes.

Papildu septiņas nometnes šovasar norisinājās vardarbībā cietušajiem bērniem. Šo nometņu ilgums bija nedēļa. Četras no šīm nometnēm cietušajiem bērniem norisinājās kopīgi ar ģimenēm. Savukārt trijās no šīm nometnēm piedalījās vardarbībā cietušie bērni bez vecākiem. Kopīgi ar nometņu darbiniekiem viņi mācījās pozitīvi tikt galā ar savām emocijām, veiksmīgāk kontaktēties ar vienaudžiem un citiem pieaugušajiem, guva izpratni par pozitīvu laika pavadīšanu un savstarpējām attiecībām.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Bērnu fondsLatvijaNometnes

youtube icon
Abonēt youtube