Šogad Tēva dienas svinēšanai 64% iedzīvotāju plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina SIA “Maxima Latvija” aptauja.

Savukārt 25% iedzīvotāju izdevumi būšot 21 līdz 40 eiro, vēl 7% respondentu iecerējuši tērēt 41 līdz 60 eiro, bet vēl 4% minēja, ka Tēva dienas svinību un dāvanas izdevumi pārsniegs 61 eiro.

Šogad to plāno svinēt 88% Latvijas iedzīvotāju.

“Maxima Latvija” Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa norādīja, ka katru gadu arvien vairāk var novērot, ka iedzīvotāji svin Tēva dienu, jo dažas dienas pirms un svinīgajā dienā “Maxima” veikalos pieaug pieprasījums pēc krūzītēm, krekliņiem ar ūsu simboliku, kā arī ar dažādiem uzrakstiem. Tāpat pieaug pieprasījums pēc vīriešu zeķēm, dezodorantiem, saldumiem, tortēm un kūkām, kā arī dažādām dāvanu kartēm.

23% aptaujas dalībnieku kā populārāko dāvanu, ko izvēlēsies savam tētim, min dažādus nieciņus ar Tēva dienas simboliku. Toties 18% izvēlēsies dāvināt biļetes uz sporta vai kultūras pasākumiem, 13% – makšķerēšanas piederumus, 11% – saldumus, 7% – smaržas vai dezodorantu, vēl 7% – dažādus darbarīkus, bet pārējie minēja citus variantus, kā zeķes, mobilo tālruni, kopīgu makšķerēšanas pēcpusdienu, foto albumus un citas dāvanas.

“Tā kā šo nedēļas nogali, kad Latvijā tiks atzīmēta Tēva diena, sinoptiķi sola saulainu un siltu, liela daļa svinētāju, visticamāk, izvēlēsies svētkus pavadīt, rīkojot piknikus dabā. Tādēļ prognozējam, ka, sākot ar šodienu, pieaugs šašlika, svaigas gaļas, kā arī marinētu gurķīšu un salātu pārdošanas apjomi,” atzīmē Kaktiņa.

Bet internetveikalā “e-maxima.lv” aktīvāki kļuvuši ārzemēs strādājošie latvieši, kuri vēlas uz svētkiem iepriecināt savus Latvijā dzīvojošo tētus un vectētiņus, norāda “e-maxima” vadītāja Sanita Bērziņa.

Aptauja par Tēva dienas svinēšanu bija izvietota “Maxima Latvija” mājaslapā laika posmā no 31. augusta līdz 8. septembrim, un tajā kopumā piedalījās 590 respondenti.

Informācija: BNS

 

Saistītās tēmas: BNSTēva diena

youtube icon
Abonēt youtube