Kā ziņo “Independent”, Facebook administrācija izdzēsa slaveno kara fotogrāfiju no norvēģu rakstnieka Toma Egelanda lietotāja lapas.

Septembra sākumā Egelands savā kontā publicēja ierakstu, kam pievienoja dažas bildes no Vjetnamas kara laikiem, tajā skaitā arī slaveno fotogrāfiju “Napalma meitene”.

Pēc neilga laika vīrietis konstatējis, ka sociāla tīkla administrācija bildi izdzēsusi. Rakstnieks nokritizēja  Facebook un tā ģenerāldirektoru Marku Zagerbergu (Mark Zuckerberg), un tā dēļ izpelnījās arī sava profila nobloķēšanu.

Par incidentu Egelands ziņoja vienai no lielākajām Norvēģu avīzēm “Aftenposten“, kas vēlējās tikt skaidrībā – kādā pamatā tika bloķēta vēsturiska rakstura fotogrāfija?  Izrādās, ka visam par vainu ir foto galvenās varones izskats – skrienoša kaila meitene.

Avīze publicēja  lielu kritisku interneta rakstu par sociālā tīkla politiku un pievienoja ekrānšāviņu ar pievienoto “aizliegto” fotogrāfiju. Atbildē izdevniecība saņēma vēstuli no Facebook kompānijas ar pieprasījumu retušēt bildi, jo lietotājiem ir aizliegts publicēt bildes ar atkailinātiem ķermeņiem, bet vēlāk  visi linki ar izdevniecības rakstu tika izdzēsti no sociālā tīkla.

“Ja jūs neredzat atšķirību starp bērnu pornogrāfiju un kara fotodokumentu, jūsu rīcība vedīs pie stulbības, nevis cilvēku apvienības,” paziņoja galvenais avīzes redaktors atklātā vēstulē, kas tika adresēta Markam Zakerbergam (Mark Zuckerberg).

 

7c28467a-625c-4487-be16-a70f64e68247

Foto: aftenposten.no

Facebook ziņa Aftenposten

Saistītās tēmas: aftenpostenCukerbergsFacebook

youtube icon
Abonēt youtube