Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sveic Latvijas šķēpmetēju Diānu Dadzīti, kura sestdien ar jaunu pasaules rekordu triumfēja Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs, sagādājot Latvijai otro zelta godalgu.

Prezidents Dadzītes panākumu sauc par gribasspēka un talanta uzvaru. “No sirds lepojamies ar Diānas Dadzītes zeltu un laboto pasaules rekordu šķēpmešanā!”, savā tviterkontā raksta prezidents.

Arī Kučinskis norāda, ka ar gribasspēku var sasniegt lielus mērķus. “No sirds apsveicu šķēpmetēju Diānu Dadzīti ar fantastisko uzvaru Rio!” raksta premjers.

Atbilstoši noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru Dadzīte par pirmo vietu Riodežaneiro paraolimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās varēs pretendēt uz naudas balvu līdz 142 288 eiro apmērā.

Sportistu treneri un apkalpojošais personāls var pretendēt uz prēmiju līdz 71 144 eiro.

Savukārt Latvijas Paralimpiskā komiteja attiecīgās sporta disciplīnas attīstībai varētu saņemt prēmiju līdz 35 572 eiro.

Jau ziņots, ka apvienotajā F55/56 medicīnas grupā Dadzīte labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 23,26 metrus tālu. Latviete laboja pasaules rekordu F55 grupā, kas kopš 1999.gada piederēja vācietei Martinai Vilingai un bija 22,71 metrs.

Dadzīte šonedēļ bija Latvijas karoga nesēja sacensību atklāšanas ceremonijā. Sportistei šīs ir pirmās paraolimpiskās spēles karjerā.

Pirmo zeltu Latvijai ceturtdien sagādāja titulētais paraolimpietis Aigars Apinis, kurš triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā.

Pirms tam sestdien loka šāvēja Ieva Melle ieņēma 12.vietu priekšsacīkstēs. Melle dāmu konkurencē tika pie 592 punktiem, bet pārliecinoši labāko rezultātu sasniedza 637 punktus savākusī ķīniete Vu Čuņjaņa.

Riodežaneiro paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 18.septembrim.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: DadzīteParolimpiskā spēleszelts

youtube icon
Abonēt youtube