Divu vilcienu sadursmē Pakistānā ceturtdien gājuši bojā vismaz četri cilvēki un vairāk nekā 100 ievainoti, paziņojušas amatpersonas.

Negadījums notika ap plkst. 2.30 (plkst. 0.30 pēc Latvijas laika) netālu no Multānas, Pendžāba provincē, kad pasažieru vilciens “Awami Express”, kas bija ceļā uz Karāči, ieskrēja preču vagonā, kas bija apstājies pēc kāda cilvēka sabraukšanas, kurš bija šķērsojis sliedes.

Televīzijas demonstrētajos kadros redzami sadragāti vagoni un ievainoti cilvēki, no kuriem vairāki bijuši iesprostoti vagonos.

Trešdien noslēdzās trīs dienu ilgie musulmaņu Upurēšanas svētki, un daudzi pakistānieši atgriezās no savām ģimenes mājām pilsētās, kur strādā.

Kāda dzelzceļa amatpersona negadījumā vainoja pasažiera vilciena vadītāju, kurš neesot pamanījis sarkano signālu, kas iededzies pēc preču vilciena apstāšanās.

Vilcienu negadījumi ir izplatīta parādība Pakistānā, kas mantojusi tūkstošiem kilometru sliežu un vilcienus no bijušās koloniālās lielvaras Lielbritānijas. Tomēr dzelzceļš ticis slikti uzturēts un ir nolaists.

Pagājušajā novembrī, vilcienam noskrienot no sliedēm un nogāžoties pa kalna nogāzi, Beludžsitānas provincē dzīvību zaudēja 19 cilvēki, bet 2015.gada jūlijā vismaz 17 cilvēki gāja bojā, kad armijas vilciens iegāzās kanālā pēc tilta daļējas sabrukšanas.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: katastrofaPakistānavilciens

youtube icon
Abonēt youtube