Ingrīda Šimonīte  un Evika Siliņa. Publicitātes foto

Trešdienas, 27. decembra priekšpusdienā Rīgas dzelzceļa stacijā ieradās pirmais LTG grupas pasažieru pārvadājumu uzņēmuma “LTG Link” vilciens no Viļņas. Kopā ar pasažieriem, kuri bija gatavi apskatīt Rīgu svētkos, ieradās arī Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte (Ingrida Šimonytė), satiksmes ministrs Marjus Skodis (Marius Skuodis) un LTG grupas vadītāji.

No šodienas vilcieni kursēs katru dienu tiešajā maršrutā Viļņa-Kaišadore-Šauļi-Jonišķi-Jelgava-Rīga un atpakaļ. Jaunais maršruts izraisījis īpašu ceļotāju interesi. Tiek lēsts, ka vēl pirms pirmā reisa dažu dienu laikā ceļot gribētājiem izdevās iegādāties vairāk nekā 2000 biļešu maršrutam Viļņa-Rīga, informē “6Lietuvas dzelzceļi”.

“Ceļošana ar vilcienu piedzīvo renesansi visā Eiropā. Arī mūsu reģionā dzelzceļa kā sabiedriskā transporta sistēmas mugurkaula nozīme kļūst acīmredzama. Kopā ar visu LTG grupas komandu mēs pastāvīgi meklējam risinājumus, lai radītu progresu mobilitātes jomā, un šā maršruta īstenošana ir mūsu jaunākais sasniegums. Sākot ar šodienu, Latvijas galvaspilsēta kļūst vēl pieejamāka, un mēs ceram, ka šo maršrutu atklās pēc iespējas vairāk pasažieru, kuri ērti un droši to izmantos gan ceļošanai, gan darbam,” stāsta “LTG” valdes priekšsēdētājs Egidijus Lazausks (Egidijus Lazauskas).

Ceļošana uz Viļņu būs ērta visiem pasažieriem, tostarp cilvēkiem ar individuālām vajadzībām. Brauciens ar vilcienu aizņems vidēji četras stundas un 15 minūtes, tāpēc ilguma ziņā būs konkurētspējīgs salīdzinājumā ar automašīnām.

Vilcienā pasažieri uz Viļņu varēs pārvadāt arī velosipēdus (iepriekš iegādājoties attiecīgo biļeti) un ņemt līdzi rokas bagāžu. Fiksētā cena par velosipēda pārvadāšanu visā maršrutā ir 10 EUR. Tāpat kā Lietuvā, arī Latvijā ceļošana ar mīļdzīvniekiem ir atļauta, ja ir derīga Eiropas mīļdzīvnieka pase un tiek ievērotas veselības un higiēnas prasības. Sīkie mīļdzīvnieki īpašās somās var ceļot bez maksas, bet lielāki – par fiksētu maksu 5 EUR. Pasažieri vilcienā varēs pasūtīt uzkodas un dzērienus.

Lietuvas un Latvijas vilcienu vadītāji mainīsies Jelgavas dzelzceļa stacijā pasažieru iekāpšanas laikā – tas nodrošinās tiešu un nepārtrauktu maršrutu. Lietuvas teritorijā kursējošajos vilcienos strādās divi vilcienu pavadoņi, bet maršruta posmā Jelgava-Rīga pievienosies vēl viens latviski runājošs pavadonis.

Tiem, kas ceļo starptautiskā maršrutā, līdzi jāņem personu apliecinoši dokumenti. “Eurail” vilcienu biļete ir derīga visos “LTG Link” maršrutos, no kuriem dažos ir jāmaksā par sēdvietu rezervēšanu, tāpēc šo biļešu īpašnieki varēs ceļot arī starp Lietuvu un Latviju.

Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst.6:30, no Kaišadores – plkst.7:14, no Šauļiem – plkst.8:51, no Jonišķiem – plkst.9:30. Jelgavā vilciens ieradīsies plkst.10:06, bet Rīgas Centrālajā stacijā – plkst.10:43. Vilciens no Rīgas uz Viļņu katru dienu aties plkst.15:28, no Jelgavas – plkst.16:08. Šis vilciens Šauļus sasniegs plkst.17:21, bet Viļņu – plkst.19:51.

Maršruta galvenais mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgas starptautiskas ceļošanas iespējas, tāpēc Latvijas teritorijā tas nebūs pieejams vietējai satiksmei posmā Jelgava-Rīga.

Lasiet arī: Krievu karavīrus Ukrainā sācis «pļaut» peļu drudzis

Standarta biļete starp abām galvaspilsētām maksās 24 eiro. Pasažieri varēs izvēlēties standarta un pirmās klases biļetes.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube