Eiropas Savienība (ES) Lielbritānijai izstāšanos no bloka padarīs “ļoti sāpīgu”, pirmdien publicētā intervijā brīdina Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, piebilstot, ka Londona “blefo” par savām it kā spēcīgajām pozīcijām sarunās pirms “Brexit”.

“ES izmantos šo izdevību, lai nodemonstrētu sabiedrībai: “Paklau, puiši, tagad jūs redzat, kāpēc ir svarīgi palikt ES.” Tāda būs pozīcija,” intervijā laikrakstam “Financial Times” sacīja premjers, kura valsts šobrīd veic ES rotējošās prezidentūras pienākumus.

Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja vairākkārt solījusi, ka Lielbritānija “”Brexit” padarīs par veiksmi”, tomēr vēl nav darījusi zināmu, vai galveno uzsvaru liks uz turpmāku piekļuvi ES vienotajam tirgum vai imigrācijas kontroles paplašināšanu.

“Viņi blefo,” izsakoties par Londonas pašpārliecinātību, sacīja Fico. “Pat ja tā ir piektā lielākā tautsaimniecība pasaulē – un es saprotu viņu finansiālo svarīgumu -, tas Apvienotajai Karalistei vienalga būs ļoti sāpīgi.”

ES līderi piektdien bez Lielbritānijas tikās otrajā samitā kopš Apvienotās Karalistes jūnija referenduma par izstāšanos no bloka.

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā viņi vienojās sešu mēnešu laikā izstrādāt jaunu “vīziju”, lai blokā atjaunotu ticību un vienotību.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BNSBrexitESLielbritānija

youtube icon
Abonēt youtube