Latvijā 40% no pamatskolas un 50% no vidusskolas pasniedzējiem ir vecāki par 50 gadiem, liecina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ikgadējais ziņojums “Education at a Glance 2016” (“Pārskats par izglītību 2016”).

Ziņojumā teikts, ka gan pamatskolas, gan vidusskolas pasniedzēju, kuri ir vecāki par 50 gadiem, īpatsvars abos gadījumos pārsniedz OECD valstu vidējos rādītājus par 10 procentpunktiem.

Tāpat Latvijas skolu direktori mēdz būt vecāki nekā vairumā OECD valstu. Gandrīz 70% no Latvijas vidusskolu direktoriem ir vecāki par 50 gadiem, salīdzinot ar vidējo OECD rādītāju, kas ir 65%. Turklāt vairumam no Latvijas vidusskolu direktoriem (67%) papildus amata ietvaros pildāmajiem uzdevumiem ir pasniedzēja pienākumi, kas kontrastē ar situāciju OECD valstīs, kur vidēji 66% vidusskolu direktori ir pilna laika darbinieki bez pedagoģiskajiem pienākumiem.

OECD ikgadējais ziņojums “Education at a Glance” ir autoritatīvs informācijas avots par situāciju izglītības jomā visā pasaulē. Ziņojumā ietverti dažādi izglītības rādītāji 35 OECD dalībvalstīs un 11 organizācijas partnervalstīs.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

 

Saistītās tēmas: BNSLatvijaPamatskolaSkolotājiVidusskola

youtube icon
Abonēt youtube