Kā ziņo BBC, zinātnieki no Šveices pierādīja to, kas jau tā ir visiem zināms – alus glāzes iztukšošana padara cilvēkus runīgākus un emocināli atvērtākus.

Pētījuma laikā zinātnieku grupa novēroja 60 veselus vīriešus un sievietes, kuriem deva parasto un bezalkoholisko alu.

Viņiem piedāvāja izpildīt dažādu uzdevumu virkni, kuru laikā pētīja viņu spējas atpazīt sejas, just līdzi sarunbiedram un seksuālo aktivitāti.

Pēc projekta vadītāja vārdiem, eksistē ļoti maz zinātnisko faktu, kas pierādītu to, kā alkohols ietekmē cilvēka emocionālo uztveri.

Vēlme atrasties citu cilvēku tuvumā tiem, kas dzēra alkoholisko alu bija daudz lielāka nekā tiem, kuri dzēra bezalkoholisko.

Kā arī eksperimenta dalībnieki, kuri dzēra parasto alu, ātrāk atpazina laimīgo cilvēku sejas un vairāk bija pakļauti sarunbiedra līdzjūtībai.

Kā arī cilvēkiem lūdza novērtēt pornogrāfiskos attēlus un tie, kuri dzēra bezalkoholisko alu, uzskatīja, ka šādi attēli ir mazāk patīkami nekā eksperimenta otrās grupas dalībnieki. Šāda atšķirība bija īpaši pamanāma starp sievietēm.

Zinātniskie rezultāti ir publicēti žurnālā “Psychopharmacology”, un tie būtībā pierāda faktu, ka alkohols padara cilvēku emocionāli brīvāku.

giphy

Saistītās tēmas: BBCVienaAlusGlāzeZinātnieki

youtube icon
Abonēt youtube