Tātad, tev atkal ir vesels gads, lai savestu savu augumu kārtībā līdz nākamajai pludmales sezonai. Šis ilgais laiks vairumam cilvēku šķiet pārmērīgi plašs jēdziens. Taču lielākā panika parasti sākas vēlā pavasarī, kad ir saprasts, ka tā arī nekas vēl nav sākts darīt. Un sporta zāles reizēm mēdz būt tik garlaicīgas! Aicinām iepazīties ar dažādiem neordināriem sporta veidiem, kurus vajadzētu izmēģināt katram.

Kobokss

Koboksa radītājs Fils Dagenraits (Phil Dagenrayt) nolēma apvienot fiziskās slodzes fitnesu ar boksa kardiodinamikas elementiem. Rezultātā tika atklāts diezgan nopietns veids, kā īsā laikā uzlabot savu ķermeni: funkcionālie spēka trenažieri ir kā lielisks papildinājums garlaicīgajiem kardiotreniņiem. Bonusā lieliski iespējams attīstīt savu reakciju.

Zoo fitness

Sākotnējais nosaukums šim sporta veidam ir bijis īsāks – Zoo. Par šī neparastā sporta veida attīstību ir atbildīgs Austrālijas fitnesa guru Natans Helbergs (Nathan Helberg). Zoo fitness sevī ietver augstas intensitātes treniņu, kur visas kustības tiek aizgūtas no dzīvnieku pārvietošanās kustībām. Fitnesa dalībnieki treniņā izmanto gan lielākas, gan mazākas muskuļu grupas. Nodedzināt 300 kalorijas 20 minūtēs šeit ir visai viegli.

Farm fitness

Kāds vīrs vārdā Toms Kemps (Tom Kemp) savu saimniecību pārvērta par īstu sporta zāli svaigā gaisā. Puisis nemaz nenojauta, ka šāds sporta veids laika gaitā būs tik ļoti pieprasīts. Cilvēki ar prieku velk traktoru ar virvi, pārcilā siena gubas, kāpj uz kūtsaugšas bez palīglīdzekļiem – kā izrādās, šis ir veids kā ātri uzlabot savu formu. Visticamāk par labu nāk gan neparastie treniņi, gan svaigais lauku gaiss.

Doga

Sertificēta jogas skolotāja no ASV domāja par to, kā savas meistarklases padarīt vēl populārākas. Tagad skolotājas jaunās jogas nodarbības ietver vingrotāju suņus, kurus saimnieki ņem līdzi uz savām nodarbībām.

Batuts

Izrādās, ka lēkāšana pa batutu sadedzina trīs reizes vairāk kaloriju nekā skriešana. Tikai 1 stunda aktīvas batuta nodarbības, un cilvēks var zaudēt visas 1000 kalorijas. Turklāt batuts ir arī ļoti labs muskuļu tonizētājs.

Trapeces fitness

Reebok” treneri izstrādāja šo sporta veidu kopā ar slavenā “Cirque du Soleil” akrobātiem. Šajā sporta veidā tev aptuveni stundu nāksies pavadīt uz trapeces, kas var izturēt līdz pat 150 kilogramiem lielu slodzi. Šis treniņš ļoti labi palīdzēs uzlabot koordināciju.

Saistītās tēmas: DažādiFitnessIzmēģinājumijaunums

youtube icon
Abonēt youtube