Brīžos, kad nepieciešama informācija par bērnu audzināšanu, visbiežāk Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā to iegūst, apmainoties pieredzē ar saviem draugiem un paziņām, kā arī meklējot internetā, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktā aptauja.

Informāciju par bērnu audzināšanu 36% aptaujāto iegūst, apmainoties pieredzē ar draugiem, kolēģiem un paziņām, bet 32% to iegūst, meklējot internetā.

No aptaujas dalībniekiem 29% minējuši, ka informāciju par bērnu audzināšanu iegūst, apmainoties ar pieredzi ģimenē, bet 18% vajadzīgo informāciju meklē grāmatās un interneta blogos.

Retāk iedzīvotāji norādījuši, ka informāciju par bērnu audzināšanu iegūst drukātajā presē – 7% respondentu, kursos vai kādā citā veidā šo informāciju iegūst 6% aptaujāto.

Desmitā daļa jeb 11% iedzīvotāju norādījuši, ka informāciju par bērnu audzināšanu nemeklē un paļaujas uz savām zināšanām un pieredzi, bet 26% iedzīvotāju norāda, ka viņiem šāda informācija nav aktuāla.

2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju veica pētījumu kompānija “Kantar TNS” laikā no 20. septembra līdz 22. septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: AptaujaaudzināšanadraugiinternetsVecāki

youtube icon
Abonēt youtube