No 1. oktobra Tukuma novada iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties vienoto biļeti, kas paredzēta braucienam ar diviem transportlīdzekļiem – autobusu un vilcienu, pavēstīja Autotransporta direkcijā (ATD).

Pasažieris, iegādājoties biļeti AS “Pasažieru vilciens” biļešu kasē vai pie konduktora, varēs tikt no Rīgas līdz Tukuma stacijai ar vilcienu un pēc tam, uzrādot šo pašu biļeti, pārsēsties SIA “Tukuma auto” apkalpotā maršruta autobusā. Šo biļeti varēs nopirkt arī autobusā, lai tiktu no apdzīvotas vietas Tukuma novadā līdz Rīgai.

“Iegādājoties vienoto biļeti, pasažieris par braucienu maksās mazāk un sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantot būs ērtāk, jo pasažierim, pārsēžoties no viena transportlīdzekļa otrā, būs jāuzrāda tikai viena biļete. Iedzīvotājiem tiek piedāvāta arī vienotā abonementa biļete, kas pielāgota pasažieru braukšanas paradumiem un kas nodrošina vēl papildu atlaides. Tāpat pasažieri var nopirkt vienu bagāžas biļeti, kas paredzēta braucienam gan ar vilcienu, gan autobusu,” skaidroja ATD pārstāvji.

Vienoto biļeti varēs izmantot “Pasažieru vilciena” maršrutā Rīga-Tukums un piecos “Tukuma auto” apkalpotajos maršrutos – Jauntukums-MRS, Jauntukums-Tukuma Lauktehnika, Durbe-L.Dzelzceļa iela-Tukuma Lauktehnika, Durbe-Tukuma Lauktehnika un Jauntukums-Ozoliņi-MRS.

Vienlaikus ATD sadarbībā ar pasažieru pārvadātājiem turpina darbu, lai ieviestu vienoto biļeti arī citviet Latvijā.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ATDautobussTukuma novadsvienota biļetevilciens

youtube icon
Abonēt youtube