ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps 1995.gadā deklarējis zaudējumus 916 miljonu dolāru apmērā, kas viņam, iespējams, ļāva gadiem ilgi likumīgi izvairīties no nodokļu nomaksas, vēsta “New York Times”.

Izdevums apgalvo, ka tā rīcībā nonākuši agrāk nepublicēti dati, ka Tramps savā nodokļu deklarācijā uzrādījis minētos zaudējumus, kas bijuši saistīti ar nesekmīgu kazino biznesu Ņūdžersijas štata Atlantiksitijā, ar neveiksmīgu mēģinājumu pievērsties aviopārvadājumu nozarei un neīstā laikā pieņemtu lēmumu iegādāties viesnīcu “Plaza” Manhetenā.

Publikācijā teikts, ka ziņu par Trampa ar nodokļiem apliekamajiem ieņēmumiem turpmākajos gados nav, bet pieminētie 1995.gada zaudējumi ir pietiekami, lai 18 gadu garumā izlīdzinātu ieņēmumus 50 miljonu dolāru apmērā gadā. Tajā nav norādīts, vai Tramps izmantojis minēto iespēju izvairīties no nodokļu nomaksas.

Tramps tiek kritizēts par atteikšanos priekšvēlēšanu kampaņas gaitā publicēt savu nodokļu deklarāciju, ko Republikāņu partijas kandidāts skaidro ar to, ka viņa finanses šobrīd tiek auditētas.

Trampa priekšvēlēšanu štābs paziņojis, ka “New York Times” publikācijas mērķis ir palīdzēt viņa sāncensei no Demokrātu partijas Hilarijai Klintonei.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: nodokļiNomaksaTramps

youtube icon
Abonēt youtube