camera-1246655_1280

pixabay

 

Šodien Rīgas Centrālajā bibliotēkā atklās Latvijas fotogrāfu apvienības “TF4” izstādi “Totāla fotogrāfija/dublis nr.6”, informēja bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Ģeibaka.

“Totāla fotogrāfija/dublis nr.6” ir sestā izstāde, kurā būs aplūkojami “TF4” dalībnieku darbi. Izstādi nevieno viena noteikta tēma – tā ir trīs patstāvīgu kolekciju apkopojums.

Irēnas Stefanovičas fotogrāfiju sērijā attēlots personisks motīvs – dzīve starp divām pilsētām – Ogri un Rīgu. Sērijā autore šķietami piesardzīgi atklāj dzīvi, kas norisinās sabiedriskajā transportā, – anonīmu, tomēr saistītu kopīgā pieredzē, kas aizņem lielu cilvēka dzīves daļu.

Savukārt Andželinas Brailko kolekcijas nosaukums ir “Jūrnieks”. Kuģiem, tāpat kā cilvēkiem, ir savs mūžs. Vecs jūrnieks atceras savas jūras gaitas un, nedaudz izpušķojot atmiņas, ar prieku nodod šos stāstus mazbērniem. Jūrnieks pat vecumdienās sapņo par jaunības laiku, kas pavadīts uz kuģa.

Alises Stefanovičas darbi ir oda lielpilsētai. Autores darbos skatāmi cilvēku radīto konstrukciju meklējumi, atklājot to skaistumu. Trīs darbos redzamās galvaspilsētas – Berlīne, Budapešta un Zagreba – zaudē savu personību un pārtop par distopiskām sistēmām.

“TF4” ir dibināta 2011. gadā Rīgā, un tā darbojas dokumentālās fotogrāfijas žanrā.

Izstādi bibliotēka rīko sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Rīgas Centrālo bibliotēku, kā arī uzņēmumiem “Lada Baltika” un “GroGlass”. Izstādi Rīgas Centrālajā bibliotēkā varēs apskatīt līdz 31. oktobrim.

 

 

Info:BNS

Saistītās tēmas: IzstādeLatvijasFotogrāfuApvienībaTF4

youtube icon
Abonēt youtube