Matu taisnošana ir kļuvusi par sievietes draugu un reizē arī ienaidnieku. Īpaši veids, kādā mēs tos taisnojām pirms pāris gadiem – pārāk smagi un pārāk karsti, lai noturētu rokās, un papildus paliek šausmīga deguma smaku. Paldies visiem tiem tehnoloģiju guru, kuri radījuši vienkāršus un vieglus taisnotājus, kuriem klāt ir pietiekami garš vads, lai mums nebūtu jābūt pielipušām pie kontakta rozetes.

Taču, lai cik labs būtu mūsu taisnotājs, tas vienalga ilgtermiņā nodara lielu postu mūsu skaistajiem matiem. Šeit būs dažas biežāk sastopamās problēmas, ar kurām sakaramies, ja esam pārāk sabojājušas savus matus:

  1. Mati kļūst sausi, jo nepārtrauktais karstums matiem liek zaudēt dabisko mitrumu. Tas var izraisīt matu pūkošanos un sašķeltus matu galus.
  2. Matu taisnošana var novājināt matus, veicinot matu izkrišanu un retināšanos.
  3. Nepārtraukta matu taisnošana var mazināt matu spīdumu un krāsu, rezultātā tie izskatās neveselīgi.

Diemžēl nereti mēs šīs sekas noliekam sāņus, jo vēlamies skaistus, taisnus matus, ar kuriem nebūtu lieku klapatu. Mēs sniegsim padomus, kā pagatavot dažus dabīgus matu līdzekļus, kas pabaros tos, padarot veselīgi taisnus, spīdīgus un kuplus.

Piens un olas

Paņem glāzi piena un divas olas. Un apmēram minūti cītīgi visu kopā sakul. Pēc tam šo masu dāsni un kārtīgi iezied matos, no saknēm līdz pat galiņiem (masai būs īpatnēja smarža). Matus sarullē copē, ietin dvielī un masu turi matos apmēram stundu. Izmazgā ar maigu šampūnu, ieliec matos barojošu masku un priecājies par rezultātu!

Kokosriekstu piens un laima sula

Kā jau senāk noskaidrojām, kokosriekstu piens ir ļoti labs matu mitrinātājs. Ņem krūzi ar kokosriekstu pienu un pievieno divas ēdamkarotes olīveļļas, pusi citrona sulas un 2 tējkarotes kukurūzas cietes. Visu šo maisījumu kārtīgi sajauc. Uzkarsē maisījumu, ļauj tam atdzist un iemasē saknēs un visā matu garumā. Apklāj matus ar dvieli un ļauj stundu iedarboties. Pēc tam izskalo.

Alvejas sula

Uzkarsē traukā krūzi ūdens, pievieno 3 tējkarotes linsēklu. Turpini karsēt uz lēnas uguns. Ņem 2 ēdamkarotes alvejas sulas, 1 ēdamkaroti citronu sulas, 2 tējkarotes rīcineļļas un 2 tējkarotes medus. Visu sajauc un maisi. Gatavo masu iemasē mitros matos un atstāj, lai izžūst. Mazgā ar siltu ūdeni un nosusini.

Banānu un medus maska

Sajauc veselu banānu ar medu, ½ tējas tasi ar jogurtu un divas ēdamkarotes olīveļļas. Iesmērē matos un apsedz ar dvieli apmēram uz stundu. Izmazgā ar siltu ūdeni un dabiskā ceļā ļauj tiem izžūt.

 

Saistītās tēmas: alvejabarošanabojātimatimeduspienstainošana

youtube icon
Abonēt youtube