13. oktobrī plkst.15 Latvijas Radio 7. studijā par godu Baltā spieķa dienai Latvijas Radio 2 un fonds “Nāc līdzās!” prezentēs jaunu disku “Pasakas par ziediem”, informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Annas Sakses pasakas diskā ierunājuši Latvijas Radio 2 darbinieki, ar viņiem kopā arī tā direktors Armins Ronis un fonda “Nāc līdzās!” vadītāja Sarma Freiberga.

Desmit ierakstos savus muzikālos talantus iemūžinājušas arī neredzīgās meitenes no Strazdumuižas internātvidusskolas neredzīgiem un vājredzīgiem bērniem. Flautistes Līva Paleja un Maija Fogele iespēlējušas instrumentālus mūzikas fragmentus, bet Elīza Kupruka iedziedājusi Valda Atāla dziesmu “Puķe”, kurā ģitāras pavadījumu izpilda mūziķis Goran Gora. Diska vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Vivianna Maria Stanislavska.

Pasaku ieraksti nav paredzēti pārdošanai, tos dāvinās Latvijas neredzīgo bibliotēkām, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Strazdumuižas internātvidusskolai neredzīgiem bērniem, Bērnu klīniskās slimnīcas bibliotēkai “Saulaino dienu stūrītis” un citiem.

15. oktobrī visā pasaulē atzīmē Baltā spieķa dienu, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta neredzīgajiem cilvēkiem.

Informācija: BNS

youtube icon
Abonēt youtube