Foto: Dāvis Kļaviņš/Flickr

Šoruden noslēgts vērienīgākais “Latvijas Radio” investīciju projekts – Doma laukuma 8 ēkas logu restaurācijas projekts, kura laikā kopumā atjaunoti 160 ēkas logi. Latvijas Radio logu atjaunošanas projekts ilga vairāk nekā pusotru gadu, projekta kopējām izmaksām sasniedzot teju miljonu eiro.

“Latvijas Radio” valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne ar gandarījumu atzīst: “”Latvijas Radio” ēkas logu restaurācijas projekts ir vērienīgākais Latvijas Radio investīciju projekts, no kura ieguvēji ir pilnīgi visi darbinieki. Liels prieks, ka ēkas logi atjaunoti ar cieņu un pietāti pret vēsturisko, vienlaikus uzlabojot logu funkcionalitāti un mikroklimatu telpās. Tagad Radiomājā arī rudens un ziemas laikā ir silti un omulīgi”.

“Manuprāt, valsts mēroga objektiem ir jārāda priekšzīme, kā saglabāt autentiskumu un nodrošināt ilgtspējību. “Latvijas Radio” ēkas gadījumā redzam, ka no šīm pārmaiņām iegūst ne tikai pati ēka, bet arī tiek uzlabota cilvēku dzīves kvalitāte,” norāda Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis.

Publiskā iepirkuma rezultātā “Latvijas Radio” ēkas logu atjaunošanas realizāciju veica AS “Būvuzņēmums Restaurators”, kas paveiktajam nodrošinās arī piecu gadu garantiju. “”Latvijas Radio” vēsturiskajai ēkai kopumā tika atjaunoti 160 logi, no kuriem 37 atrodas Doma laukuma fasādes pusē, bet 123 pagalma fasādē. Lielākā atjaunotā loga laukums ir 7,7 kvadrātmetri, bet mazākā – 0,55 kvadrātmetri,” par paveikto stāsta AS “Būvuzņēmums Restaurators” valdes priekšsēdētājs Mareks Mamajs, īpaši uzsverot, “ja neskaita tos logus, kas tika pilnībā nomainīti, ir jāteic, ka burtiski katram vēsturiskajam logam bija vajadzīga “galdnieka roka” un lielāka vai mazāka atjaunošana”. Tāpat ir restaurētas arī Latvijas Radio ēkas centrālās ieejas ozolkoka durvis, atjaunoti kaltie logu režģi un veikta viena vēsturiskā loga gleznojuma konservācija.

Lasiet arī: Runā, ka patversmē nonācis Muižnieces suns; eksministre izvairīga

“Latvijas Radio” ēkas logu atjaunošanas projekta autori ir arhitekti Dace Kalvāne, Artūrs Lapiņš un Mārtiņš Reinbergs. Darbus organizēja un vadīja atbildīgais būvdarbu vadītājs Dāvis Priede, būvdarbu vadītājs Māris Venterzutis un lielu ieguldījumu veica arī restauratora asistente Austra Mieze.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Latvijas radioRadiomāja

youtube icon
Abonēt youtube