Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins piektdien uzrādīja piekto labāko rezultātu Eiropas čempionāta (ERČ) Kipras rallija kvalifikācijas ātrumposmā.

Kvalifikācijā ātrākā bija krieva Alekseja Lukjaņuka (“Ford Fiesta R5”) ekipāža, kas ātrumposmu veica ar rezultātu divas minūtes un 43,176 sekundes.

Otrais ātrākais laiks bija ar Latvijas licenci startējošā Krievijas pilota Nikolaja Grjazina (“Škoda Fabia R5”) ekipāžai, kas no Lukjaņuka atpalika par 0,892 sekundēm. Savukārt SRT kluba rallija komandas “Škoda Baltic Motorsport” pārstāvis Sirmacis, kurš brauc ar “Škoda Fabia R5” spēkratu, Lukjaņukam zaudēja 3,682 sekundes, kas viņam deva piekto vietu.

Turpinājumā piektdien tiks aizvadīti pirmie divi ātrumposmi, bet kopumā šajā rallijā braucējiem būs jāveic 14 “dopi”.

Sirmacis septembrī bija pārliecinoši labākais ERČ posmā Latvijā, pamanoties no 13 ātrumposmiem uzvarēt 11. Viņa ekipāža uzvarēja visos grants posmos un nebija labākā vienīgi notikušajos “dopos” Liepājas pilsētā.

Sportisti uz Latvijas posmu devās kā uz noslēdzošo šīs sezonas posmu, taču, pateicoties tur uzrādītajam izcilajam rezultātam, ekipāža saņēma papildu finansējumu un atbalstu, lai startētu arī pēdējā ERČ posmā Kiprā.

Čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma līderis ar 181 punktu ir polis Kajetans Kajetanovičs, kurš Latvijā sev nodrošināja čempiona titulu. Tikmēr 120 punkti ir krievam Lukjaņukam, bet tikai divus punktus no viņa atpaliek Sirmacis.

ERČ pēdējais posms Kiprā norisināsies līdz svētdienai. Sirmača ekipāža ir vienīgā, kas šosezon uzvarējusi trijos ERČ posmos.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Artūrs ŠiminsERČkipraKvalifikācijaRalfs Sirmacis

youtube icon
Abonēt youtube