Daudzas sievietes izmēģina neskaitāmus tonālos krēmus, konsīlerus un pūderus ar vienu galveno mērķi – paslēpt taukaino, spīdīgo ādu tā, lai tā izskatītos labi visas dienas garumā.

Bet kādēļ mūsu āda mēdz būt taukaina?

Taukainu sejas ādu izraisa hiperaktīvi tauku dziedzeri. Šie dziedzeri, kas atrodas zem ādas, parasti kalpo, lai aizsargātu ādu pret bakteriālām infekcijām, izvadot eļļu caur porām. Taču patērējot taukainus pārtikas produktus un izmantojot eļļainus skaistumkopšanas produktus uz ādas, šīs eļļas izdalīšanās tiek pastiprināta.

Dermatoloģe ar 25 gadu pieredzi Naila Ali stāsta, ka taukaina āda veidojas arī pateicoties ģenētikai, hormoniem un medikamentiem, ko lietojam. “Lielākoties tiem, kuriem ir taukaina āda, tāda bijusi visu mūžu,” stāsta dermatoloģe. “Ja taukaina āda parādījusies pusaudžu gados un turpina traucēt, arī pieaugot, pie vainas būs ģenētika un uzturs.”

Ali liek sievietēm sev jautāt: “Vai es jau piedzimu ar taukainu sejas ādu vai arī pusaudžu gados tā kļuva tāda, vai tomēr tikai nesen?”

Dažkārt taukaina āda parādās pēc tam, kad tikuši lietoti konkrēti skaistumkopšanas produkti. Ali iesaka izvēlēties produktus, kuros nav minerāleļļas, kā arī nēsāt matus atglaustus no sejas. Ja visu mūžu esi ēdusi veselīgi, tad pievērs uzmanību savam hormonu stāvoklim menopauzes, grūtniecības vai citu veselības problēmu laikā.

Tā kā ir neskaitāmu iemeslu, kādēļ tava sejas āda ir taukaina, dermatoloģe iesaka sākumā atrast cēloni tam.

Mitrināšana. Kaut arī tava āda ir taukaina, tai vienalga nepieciešama mitrināšana. Mitrinātājs pasargās ādu no piesārņojuma, vēja un produktiem, kurus pēcāk klāj uz sejas. Naila Ali iesaka izvēlēties sejas krēmu, kura sastāvā ir SPF aizsardzība un ūdens. “Vienmēr pievērs uzmanību tam, vai sejas krēma sastāvā ir ūdens, nevis eļļas.

Grima bāze. Pirms uz sejas klāj tonālo krēmu, izmanto grima bāzi. Laba grima bāze novērsīs ādas spīdēšanu, samazinās poras un grimam kopumā liks izskatīties lieliski. To klāj uzreiz pēc sejas krēma, lai sagatavotu ādu tonālajam krēmam.

Matēts tonālais krēms. Naila Ali iesaka uz ūdens bāzes, matētu tonālo krēmu. Šādos tonālajos krēmos nav eļļas, un tie veidoti uz ūdens bāzes, kas palīdz novērst sejas spīdumu. “Šāds tonālais krēms palīdzēs samazināt poras un ieslēgs tajās eļļas, kas vēlas nākt uz āru.”

Pūderis. Ja izmanto šķidro grimu, to vienmēr vajadzēs nofiksēt ar pūderi. Pilnīgam segumam izmanto pūderi. Ja tonālā krēma vietā izmanto pūderkrēmu, tad grima fiksācija ar pūderi būs slikta izvēle. Tādā gadījumā izvēlies birstošo pūderi, tas ir viegls, bet darīs brīnumainas lietas.

Tomēr visa pamatā ir veselīgs uzturs un atbilstoša sejas kopšana. Izvēlies sejas ādai atbilstošu kosmētiku!

Saistītās tēmas: padomisejaskaistumstaukaina āda

youtube icon
Abonēt youtube