Gada laikā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) skaitliskais sastāvs ir palielināts par 330 karavīriem, šorīt LNT pastāstīja NBS komandieris Raimonds Graube.

Pēc Graubes vārdiem, NBS esot labi pastrādājuši kopējā darba tirgū un par dienēšanu armijā ir interese.

Nākamajos divus gados NBS komandieris sagaida vēl būtiskākus uzlabojumus, īpaši Latgalē, jo armija plāno izvietot vienu vienību Latvijas austrumu reģionā, tātad tuvāk latgaliešu dzīvesvietai, kam vajadzētu vairot šīs puses jauniešu interesi par militāro karjeru.

Savukārt runājot par oktobra sākumā sarīkotajām kārtējām rezervistu mācībām un rezervistu atsaucību ierasties uz tām, Graube teica, ka situācija ir uzlabojusies, tomēr joprojām ir vairākas neskaidrības, piemēram, joprojām trešdaļa pavēstu atgriežas atpakaļ, nenonākto pie adresāta. Otrs iemesls, kāpēc potenciālie rezervistu nepiedalās mācībās, ir viņu veselības stāvoklis, un puse no tiem, kas nonāk kontaktā ar NBS, vairs neesot derīgi dienestam.

Lai situāciju uzlabotu, NBS preventīvi izsūtījuši vairāk uzaicinājumu, palielināja dienas kompensācijas par dalību mācībās, medicīnas pārbaudes novirzīja tuvāk rezervistu dzīvesvietām u.tml.

Taujāts, ar cik rezervistiem Latvija īsti var rēķināties, Graube tieši neatbildēja, bet uzsvēra, ka reālas krīzes apstākļos NBS rēķinās ar pilnīgi visiem.

 

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: GadsKaravīriLatvijaNBS

youtube icon
Abonēt youtube