Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde Rēzeknes rajona Audriņu pagastā aizturējusi divas personas, kuras nodarbojās ar cigarešu kontrabandu. Kopumā izņemti 260 000 kontrabandas cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, informēja VID. Šī gada 1. oktobrī VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot operatīvo pasākumu kompleksu, Rēzeknes novada Audriņu pagastā apturēja automobili “Renault Megane Scenic“, kuru vadīja 1980. gadā dzimis Latvijas pilsonis. Veicot transporta līdzekļa pārbaudi, tā salonā tika atrastas deviņas kastes ar 90 000 cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191. panta 1. daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par  muitošanai pakļauto preču glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas.

Kriminālprocesa ietvaros tika veikta kratīšana kādā Rēzeknes novada Audriņu pagasta viensētā, kur tika atrastas vēl 17 kastes ar cigaretēm “Winston” ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī aizturēts otrs noziedzīgā nodarījuma līdzdalībnieks – 1985. gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Kopumā kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas un nodotas glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā 260 000 kontrabandas cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Abām aizturētajām personām ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, un abas personas atzītas par aizdomās turētām personām pēc Krimināllikuma 191. panta 3. daļas.

 

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: CigaretesKontrabandaMuitaVID

youtube icon
Abonēt youtube