Jauneklīga āda, kas ignorē vecumu, ir tas, kas nereti dominē mūsu karstāko vēlmju sarakstā. Nereti žurnālu lapaspusēs meklējam padomus, kas spētu novērst novecošanos, meklējam dārgus krēmus un citus mistiskus trikus, kā sejas ādai atdot pāris gadus.

Taču ir laiks saprast, ka šo procesu nav iespējams apturēt, tas ir dabisks un tam tā ir jānotiek, tomēr mūsu spēkos ir šo  procesu palēnināt, nevis novērst.

Tas, cik novecojuši mēs izskatāmies, atkarīgs no dažādiem faktoriem – dzīvesveida, gēniem un mūsu pašu iniciatīvas.

Ādas novecošana nesākas ar krunciņām. Jāpievērš uzmanība arī citām pazīmēm. Nākot gadiem, pamanīsiet dažādus vecuma pigmentācijas plankumus, vasaras raibumus un dažādas melnas, dziļas līnijas ap visām sejas krokām.  Tās mazās līnijas acs sānos, pazīstamas kā vārnu kājiņas. Jāvēro arī žokļa līnija, kura vairs nav tik tvirta un gluda.

Saskaņā ar dermatologu un ādas novecošanās ekspertu teikto – sejas ādas novecošanai var būt dažādas formas, un to ietekmē dažādi faktori. Parasti tas notiek gadu gaitā, pakļaujoties gravitācijas izmaiņām un ādas elastības zudumam. Tā kā mēs novecojam, mūsu ķermenis ir liecinieks  dažādiem skrimšļu, kaulu un audu bojājumiem, kas atrodas zem ādas.

Atkārtotas muskuļu aktivitātes, dažādi apstarojumi, saules staru ietekme un citu ķimikāliju ietekme veicina ādas deģenerāciju un novecošanu.

Kā jau minējām, ādas novecošanu nevar apturēt, taču to var palēnināt:

1. Sejas kopšanas rituāls

Vai tu tīri, attīri, masē un mitrini sejas ādu? Eksperti apgalvo, ka standarta sejas kopšana ir ārkārtīgi svarīga, lai palēninātu tās novecošanu. Meklē pēc iespējas dabīgāku, no dabas nākušus sejas kopšanas līdzekļus. Uzklāšanai ir liela nozīme – sāc ar produktiem, kas ir vieglākas konsistences, turpini ar biezākiem produktiem. Neaizmirsti par aizsardzību no saules kā vasarā, tā arī ziemā.

Tāpat atceries: nekad spēcīgi neslauki sejas āda, bet gan nosusini. Nekad neej gulēt ar kosmētiku uz sejas. Centies negulēt ar seju spilvenā, tādā veidā sejā rodas krokas!

2. Mitrini savu ādu!

Ūdens, ūdens un vēlreiz ūdens! Atkārtosim vēlreiz jau sen zināmo likumu – ūdens vismaz 2 – 3 litri dienā ir viens no galvenajiem veselīgi funkcionējoša ķermeņa pamatlikumiem. Un ādai tas ir tieši tikpat labs. Kā ādai nepieciešama ārēja mitrināšana, tā arī iekšēja.  Mūsu ķermenim nepieciešams ūdens, lai tas spētu strādāt atbilstoši.

3. Iemācies pateikt “nē”!

Saki “nē” pārmērīgai smēķēšanai, alkohola patēriņam, ilgstošai sēdēšanai, ilgām darba stundām, pārstrādātai pārtikai, pārlieku lielam kofeīna daudzumam un mazkustīgam dzīvesveidam.

4. Tu esi tas, ko tu ēd.

Tam, ko tu ēd, ir liela ietekme uz to, kā izskaties. Eksperti iesaka uzturā lietot sezonālos produktus. Dzeltenie un violetie augļi un dārzeņi ir ideāli tavai ādai. Izvairies no sarkanās gaļas, taukainiem ēdieniem. Tā vietā galdā liec augļus, dārzeņus, pupiņas, graudaugus, pākšaugus un riekstus. Nedaudz arī piena produktus. Droši savai ikdienas ēdienreizei pievieno olīveļļu. Un neaizmirsti vismaz 30 minūtes svaiga gaisa un fizisku aktivitāšu.

5. Kompromiss it visā, izņemot miegu. 

Tavam skaistumam – 8 stundas miega! Obligātas!

Saistītās tēmas: ādaādas novecošanasejaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube