Ar zaudējumu jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu ceturtdien sāka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo “Sabres”, kas savā laukumā ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Monreālas “Canadiens”.

Pirmo divu trešdaļu laikā pēc Brendana Galahera un Torija Mičela vārtu guvumiem “Canadiens” izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, trešā perioda 35.sekundē Mets Moulsons rezultāta starpību samazināja līdz minimumam.

Atspēlēties mājiniekiem gan nebija lemts, jo pamatlaika turpinājumā viesi no Monreālas guva divus bezatbildes vārtus, turklāt otro reizi izcēlās arī Galahers.

Šajā mačā potītes savainojuma dēļ nepiedalījās viens no “Sabres” līderiem Džeks Aikels, kurš varētu izlaist aptuveni mēnesi. Spēlē pret “Canadiens” tikmēr traumu guva cits komandas līderis Evanders Keins, kurš otrajā trešdaļā neveiksmīgi ar muguru ietriecās apmalē un pēcāk tika aizvests uz slimnīcu.

Girgensons šajā mačā nospēlēja tikai 11 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 55% iemetienu, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Nākamo maču “Sabres” aizvadīs svētdien, kad izbraukumā spēkosies ar Edmontonas “Oilers”.

Iepriekšējā sezonā “Sabres” jau piekto gadu pēc kārtas nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, kamēr Girgensons, NHL aizvadot savu trešo sezonu, 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Tā bija viņa mazrezultatīvākā sezona, bet šovasar viņš ar Bufalo klubu pagarināja līgumu uz vienu gadu.

Girgensons šobrīd ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš spēlē NHL.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: NHLSabresZemgus Girgensons

youtube icon
Abonēt youtube