Latvijā janvārī-augustā reģistrēts ceturtais lielākais eksporta apmēra kritums Eiropas Savienības (ES) salīdzinājumā ar 2015.gada pirmajiem astoņiem mēnešiem, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes “Eurostat” dati.

Saskaņā ar tiem janvārī-augustā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem astoņiem mēnešiem eksporta apjoms Latvijā – tāpat kā Beļģijā un Lietuvā – saruka par 3%. Lielāks kritums reģistrēts Kiprā un Lielbritānijā (abās valstīs -12%), Grieķijā (-6%) un Somijā (-5%).

Igaunijā eksporta apjoms šajā periodā pieauga par 1%.

Kopumā 13 ES dalībvalstīs eksportētās produkcijas apjoms janvārī-augustā bija mazāks nekā šajā laika posmā pērn. Iepriekšējā gada pirmo astoņu mēnešu līmenī eksports saglabājās Itālijā, Luksemburgā un Austrijā, bet pārējās 12 valstīs tas pieauga.

Lielākais eksporta apjoma kāpums pirmajos astoņos mēnešos salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn bijis Maltā (+22%) un Čehijā ( +5%).

Importa apjoms gada pirmajos astoņos mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-augustu pērn saruka 13 ES dalībvalstīs, Vācijā, Grieķijā, Francijā un Austrijā tas saglabājās stabils, bet 11 valstīs reģistrēts pieaugums.

Lielākais importa kritums aplūkotajā periodā reģistrēts Luksemburgā (-7%), Beļģijā un Latvijā (abās valstīs -6%), kā arī Lietuvā (-5%).

Savukārt lielākais importa pieaugums janvārī-augustā gada izteiksmē bijis Kiprā (+16%), Maltā un Rumānijā (abās valstīs +7%), kā arī Igaunijā, Horvātijā un Slovākijā (visās valstīs +3%).

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: eksportsESKritumsLatvija

youtube icon
Abonēt youtube