Populārākie ceļojumu galamērķi šoziem ir Kanāriju salas, Ēģipte, kā arī Francijas un Austrijas slēpošanas kūrorti, pastāstīja aptaujāto tūrisma aģentūru pārstāvji.

SIA “Ceļojumu bode” valdes priekšsēdētājs Kaspars Gēgeris pastāstīja, ka populārākie ziemas ceļojumi iedalās vairākās grupās. Starp silto zemju kūrortiem populārākās ir Kanāriju salas. Pieprasīti atpūtas braucienu grupā ir arī ceļojumi uz Ēģipti, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Taizemi. Otra populārākā grupa ir slēpošanas ceļojumi, tajā skaitā pieprasītākie galamērķi ir Itālija, Austrija, Andora un Francija.

Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti esot mazāks, bet ir audzis pieprasījums pēc ceļojumiem uz Kanāriju salām, kas saistīts ar mazāku ceļojumu piedāvājumu uz Ēģipti – lidojumi uz Šarmelšeihu vēl nav atjaunoti, lai gan Ēģiptes kūrortos ir droši un nav arī nekādu aizliegumu vai rekomendāciju, ka tur nebūtu vēlams uzturēties.

Gēgeris pastāstīja, ka cilvēki šogad ļoti laicīgi piesakās ceļojumiem uz kalnu slēpošanas kūrortiem, jo apzinās, ka pretējā gadījumā nedabūs labu viesnīcu – kalnu kūrortos naktsmītnes ir nelielas un jārezervē laikus, citādi tajās vietu var nebūt un būs jāizvēlas ļoti dārga viesnīca vai tāda, kurai ir sliktas atsauksmes. Ir daļa cilvēku, kas pērk biļetes ziemas ceļojumiem ļoti laicīgi, un ir tādi, kas gaida pēdējā brīža piedāvājumus.

Tūrisma biroja “Jēkaba ceļojumi” valdes priekšsēdētājs Uldis Alksnis sacīja, ka populārākais galamērķi šoziem ir Ēģiptes kūrorts Hurgada. Viņš prognozēja, ka pieprasījums uz Ēģipti varētu būt labāks nekā pagājušogad, kad bija bažas par drošību. Līdzīgi kā citus gadus, arī šoziem ir pieprasītas arī Kanāriju salas, pēc kurām pieprasījums saglabājas nemainīgs, un Taizeme. Populāri ir arī slēpošanas kūrorti.

Pēc Alkšņa teiktā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir pieaudzis pieprasījums pēc ceļojumiem uz Kubu ziemas sezonā, kas varētu būt saistīts ar Kubas un ASV attiecību uzlabošanos, kamdēļ varētu pienākt laiks, kad tur vairs nepastāvēs sociālisms, kas tūristiem ir eksotika. “Pieprasījums uz Kubu ir trīs četras reizes lielāks, nekā bija vienu ziemu iepriekš,” pauda Alksnis, piebilstot, ka pieprasītas ir arī pārējās Karību salas. Tāpat salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šoziem ir mazliet audzis pieprasījums pēc Maldīvu salām. Pieprasīti ir arī galamērķi Indijas okeānā – Maurīcija un Šeišelu salas. Pieaudzis pieprasījums pēc ceļojumiem uz Vjetnamu, kuras dienvidos visu ziemu ir silts un ir tūristu iecienīti kūrorti.

“Jēkaba ceļojumu” valdes priekšsēdētājs sacīja, ka pieprasījums pēc ziemas ceļojumiem katru gadu ir diezgan nemainīgs. “Ir grūti prognozēt, vai šoziem būs lielāks pieprasījums. (..) Es domāju, ka pieprasījums pēc mūsu čarteru galamērķiem būs apmēram tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā,” teica Alksnis.

Tūrisma aģentūra “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša pastāstīja, ka ziemas sezonas “siltais tops” ir Kanāriju salas, Arābu Emirāti, Ēģipte un arī Izraēla. Savukārt ceļotāji, kuri gatavi doties tālāk, izvēlas eksotisko salu galamērķus, tostarp Maldīvu salas, Maurīciju, Šrilanku, Taizemi, Bali un Karību jūras salas. Turpretī slēpošanas cienītājiem populārākie galamērķi ir Itālija, Francija, Austrija un Šveice.

Viņa pastāstīja, ka ziemas ceļotāju aktivitāte šogad ir pat augstāka nekā pagājušajā gadā.

Informācija: BNS

youtube icon
Abonēt youtube