Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) budžets nākamajā gadā būs par 12,2 miljoniem eiro mazāks nekā šogad, šodien Saeimas Budžeta un finanšu komisijas deputātus informējis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Ministrs deputātiem klāstījis, ka nākamajā gadā VARAM budžets būs 63 miljoni eiro, no kuriem 51% ir atvēlēts vides un dabas aizsardzības pasākumu īstenošanai, informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Vēl 37% no ministrijas budžeta veidos investīciju instrumentu sektors, ar kura palīdzību tiks nodrošināta Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda līdzekļu pieejamība un ES fondu finansēto projektu un pasākumu īstenošana. Savukārt reģionālās attīstības un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) sektoram paredzēti 12% no ministrijas budžeta.

Ministrs paudis nostāju, ka nākamajā gadā ir būtiski turpināt darbu pie rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei īstenošanas, tostarp ieviešot Latgalē jaunu speciālo ekonomisko zonu. Tāpat plānots turpināt darbu pie “vienas pieturas” aģentūras principa ieviešanas Latvijā, attīstot Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru tīklu. Tikmēr IKT jomā viens no svarīgākajiem uzdevumiem būšot e-adreses ieviešana.

Rūpējoties par iedzīvotāju tiesībām dzīvot tīrā un sakārtotā vidē, vienlaikus īpaša uzmanība tikšot veltīta efektīvai dabas resursu izmantošanai. “Esam analizējuši dažādu instrumentu efektivitāti un secinājuši, ka šobrīd spēkā esošās Dabas resursu nodokļa likmes nav vērstas uz resursu efektīvu un pārdomātu izmantošanu. Tāpēc VARAM ir sagatavojusi un valdība atbalstījusi izmaiņas četros likumprojektos, kas ļaus mums sasniegt šo mērķi – veicināt dabas resursu pārdomātu izmantošanu,” uzsvēris Gerhards.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BudžetsVARAMVL-TB/LNNK

youtube icon
Abonēt youtube