Latvijas hokejists Zemgus Girgensons un Bufalo “Sabres” ceturtdien viesos ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) atzina Vankūveras “Canucks” pārākumu, jaunajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā piedzīvojot trešo zaudējumu, kamēr pretinieki tika pie ceturtā panākuma tikpat mačos.

Girgensons šajā mačā spēlēja 13 minūtes un 20 sekundes, kas viņam bija lielākais spēles laiks šajā sezonā. Viņš reizi meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 56% iemetienu, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju. Latvietis minūti un 15 sekundes spēlēja arī vairākumā, bet 45 sekundes mazākumā.

Vankūveras klubs spēles 31.minūtē pēc dāņu uzbrucēja Janika Hansena metiena izvirzījās vadībā, bet trešā perioda vidū zviedrs Dāniels Sedīns realizēja skaitlisko vairākumu un panāca 2:0 laukuma saimnieku labā.

Tiesa, divas minūtes vēlāk “Sabres” debitants Nikolass Batiste, kuram šī bija tikai otrā spēle NHL karjerā, vienus vārtus atspēlēja, tomēr panākt neizšķirtu Bufalo komanda nespēja, jo mača izskaņā divas reizes nokļuva skaitliskajā mazākumā, beigās ciešot otro zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētāju vārtsargs Jākobs Markstrēms atvairīja 27 no 28 metieniem, bet “Sabres” ripu ķērājs Robins Lēners tika galā ar 18 no 20 metienie.

BNS jau ziņoja, ka otrdien Girgensons guva savus pirmos vārtus sezonā, taču “Sabres” izbraukuma sēriju sāka ar 3:4 pagarinājumā zaudējot Kalgari “Flames”.

Šīs sezonas četros mačos Girgensons ir atzīmējies ar vieniem gūtiem vārtiem un negatīvu lietderības rādītāju -3, piedevām viņa vidējais spēles laiks pagaidām ir vēl nedaudz mazāks nekā pērn, kad hokejists aizvadīja savu neveiksmīgāko NHL sezonu.

“Sabres” komanda šīs sezonas četrās spēlēs tikusi pie trim punktiem, kas to Austrumu konferences kopvērtējumā ierindo 12.vietā, kamēr Atlantijas divīzijā tā ir pēdējā – astotā.

Tikmēr “Canucks” ir tikuši pie astoņiem punktiem četros mačos, kas Vankūveras komandai ļauj ieņemt pirmo vietu Rietumu konferencē un visā līgā.

Nākamo maču “Sabres” hokejisti, kuri pagaidām spiesti spēlēt bez saviem līderiem Džeka Aikela un Evandera Keina, aizvadīs otrdien viesos pret Filadelfijas “Flyers”.

Iepriekšējā sezonā “Sabres” jau piekto gadu pēc kārtas nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, kamēr Girgensons, NHL aizvadot savu trešo sezonu, 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Tā bija viņa mazrezultatīvākā sezona, bet šovasar viņš ar Bufalo klubu pagarināja līgumu uz vienu gadu.

Girgensons šobrīd ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš spēlē NHL.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: HokejsSabresZemgus Girgensons

youtube icon
Abonēt youtube