Kompānija Google, pieņemot darbā jaunus darbiniekus, patiešām mēdz uzdot āķīgus un reizēm pat šķietami neloģiskus jautājumus, kuri gandrīz jebkuram liks izskatīties pēc muļķa. Kādi tie ir?

Sietlas nodarbinātības treneris Luiss Lins (Lewis Lin) izveidoja sarakstu ar trakākajiem jautājumiem, kādus Google intervētāji varētu uzdot saviem kandidātiem.

Aicinām iepazīties ar 15 trakākajiem jautājumiem no Google intervētāju puses!

1. Cik golfa bumbiņu satilpst skolas autobusā?

2. Kādu summu tev vajadzētu pieprasīt, lai nomazgātu visus logus Sietlā?

3. Valstī, kur vēlas tikai zēnus – katra ģimene, kurai ir meitene, rada bērnus tik ilgi, kamēr piedzimst puika. Kad piedzimst puika, ģimene pārtrauc radīt bērnus. Cik proporcionāli valstī ir zēnu un meiteņu?

4. Izveido Sanfrancisko evakuācijas plānu.

5. Kāpēc lūku vāki ir apaļi?

6. Cik kopumā pasaulē ir klavieru skaņotāju?

7. Cik reizes dienā pulksteņa rādītāji pārklājas viens ar otru?

8. Izskaidro “mirušas lielopu gaļas” nozīmi.

9. Vīrs aizstūma savu auto līdz viesnīcai un zaudēja visu savu bagātību. Kas notika?

10. Tev nepieciešams pārbaudīt, vai tavam draugam Bobam ir tavs pareizais tālruņa numurs, bet tu nedrīksti viņam jautāt tiešā tekstā. Tev jautājums jāuzraksta uz lapas, kura jāiedod Evai, kura lapu aiznesīs Bobam un atnesīs tev atpakaļ atbildi. Kas tev jāuzraksta uz lapas, lai Bobs varētu atkodēt tavu ziņu un Eva nevarētu izlasīt tavu tālruņa numuru?

11. Tu esi pirātu kuģa kapteinis un tavai komandai ir jābalso, kā tiks sadalīts zelts. Ja vairāk nekā pusei cilvēku ir tāda pati atbilde kā tev, tu mirsti. Kādā veidā tu ieteiktu sadalīt zeltu, lai tev arī tiktu daļa bagātības, bet tajā pašā laikā tu paliktu dzīvs?

12. Tev ir 8 vienāda izmēra bumbas. 7 no tām ir vienādā svarā, bet viena no tām sver nedaudz vairāk. Kā tu vari atrast smagāko bumbu, izmantojot līdzsvaru un tikai divas svēršanas iespējas?

13. Tev tiek iedotas 2 olas. Tev ir piekļuve 100 stāvu mājai. Olas var būt ļoti vieglas vai gluži pretēji – ļoti smagas. Tās var nokrist un saplīst no 1. stāva vai nokrist no 100. stāva un palikt veselas. Abas olas ir identiskas. Tev jānoskaidro, no kura stāva metot, ola nevar saplīst. Jautājums – cik tāls kritiens olai ir nepieciešams? Procesa gaitā drīkst saplēst 2 olas.

14. Paskaidro datubāzes definīciju trīs teikumos savam 8 gadus vecajam brāļa dēlam.

15. Tu esi sarucis līdz niķeļa augstumam. Tava masa samazinās proporcionāli tavam sākotnējam blīvumam. Tu pēc tam tiec iemests tukšā stikla blenderī. Asmeņi sāks kustēties pēc 60 sekundēm. Kas tev ir jādara?

 

Vai spēj atbildēt uz kādu no šiem dīvainajiem jautājumiem? Pārbaudi savas zināšanas un noskaidro atrastās atbildes gandrīz uz visiem jautājumiem:

1. 500 000 golfa bumbiņas (ja autobusa izmērs ir 1,8×2,4×6 metri).

2. 10 dolāri par logu (izmanto attapību un uz jautājumu neatbildi tieši).

3. Puišu un meiteņu populācija šajā valstī ir proporcionāli 50/50.

5. Lai tie neiekristu iekšā lūkā (Piemēram, kad kāda cita plakne iet vienā līmenī ar ielas plakni, tad tās iet perpendikulāri pret ielu).

6. Svarīgi ir uzdot precizējošu jautājumu. Šajā gadījumā atbildes vietā būtu konkrēts jautājums atpakaļ: “Kāda veida katastrofa ir notikusi?”

7. Pulksteņa rādītāji pārklājas 22 reizes.

8. Liellopu gaļa kā gaļa nekad nav bijusi dzīva.

9. Viņš piezemējās uz grants ceļa (šī atbilde pat īsti nepalīdz izprast jautājumu).

10. Vienkārši pajautā, lai Bobs tev piezvana konkrētā laikā. Ja nepiezvana, tad numurs nav bijis pareizs.

11. Sadali laupījumu vienlīdzīgi uz visu komandu, kas ir 51% no visiem cilvēkiem komandā.

12. Paņem 6 no 8 bumbām un uzliec pa 3 bumbām uz katriem svariem. Ja smagā bumba nav pārējo starpā, tad zināms, ka jānosver atlikušās divas. Ja smagā bumba atrodas starp šīm 6 bumbām, tad izvēlies 3 bumbas, kuru kopējais svars bija lielāks. Izvēlies jebkluras 2 bumbas un nosver tās. Ja abas bumbas ir vienādā svarā, tad meklētā bumba ir tā, kas nav beigās tikusi nosvērta. Ja viena bumba izrādās smagāka par otru, tad tu esi to atradis.

14. Ideja ir paskaidrot sarežģītu lietu vieglās definīcijās. “Datubāze ir mašīna, kas atceras daudz informācijas par daudzām lietām. Cilvēki to izmanto, lai tā palīdzētu atcerēties visu šo informāciju. Tagad ej spēlēties!”

15. Censtos salauzt blendera elektrisko motoru.

 

Saistītās tēmas: Googleintervijajautājumi

youtube icon
Abonēt youtube