Latvijas vēstnieks Turcijā Pēteris Kārlis Elferts iesniedzis akreditācijas vēstules prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam un abas puses vienojušās par valstu attīstības potenciālu savstarpējā tirdzniecībā un tūrismā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sarunā ar Turcijas prezidentu vēstnieks uzsvēris abu valstu ciešās divpusējās attiecības, uzturot regulāru amatpersonu vizīšu apmaiņu, kā arī nozīmīgās transatlantiskās saiknes un aktuālos jautājumus Turcijas sadarbībā ar Eiropas Savienību.

Prezidents un vēstnieks atzinīgi novērtējuši līdz šim sasniegto Latvijas un Turcijas sadarbībā un vienojušies, ka vēl ir īpašs attīstības potenciāls savstarpējā tirdzniecībā un tūrismā. Abas puses atzīmējušas, ka šomēnes aprit 25. gadadiena kopš Latvijas un Turcijas diplomātisko attiecību atjaunošanas.

Turcija ir nozīmīga Latvijas partnervalsts, ar kuru notiek aktīva un plaša divpusējā sadarbība, tostarp kultūras, izglītības, aizsardzības un drošības jomā. Latvija augstu novērtē sadarbību ar Turciju kā NATO sabiedroto, ka arī to, ka Turcija nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju, norāda ĀM.

Elferts darbu ārlietu dienestā sāka 1999. gadā. Karjeras laikā viņš ir strādājis dažādos amatos, tostarp bijis ĀM parlamentārais sekretārs, speciālo uzdevumu vēstnieks Irākas atjaunošanā un demokratizācijas veicināšanā, Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, kā arī iepriekšējās Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) ārlietu padomnieks.

Iepriekš viņš bija ievēlēts par 5. Saeimas deputātu, bijis Latvijas Ministru prezidenta padomnieks, kā arī ieņēmis citus augstus amatus. Vēstnieks absolvējis Vašingtonas Universitāti ASV, kā arī papildinājis zināšanas starptautiskos mācību kursos. Elferts ir apbalvots ar II šķiras Atzinības krustu, kā arī saņēmis citus Latvijas apbalvojumus.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: LatvijasadarībaTurcija

youtube icon
Abonēt youtube