Tuvākajās diennaktīs autoceļi vietām apledos, un novembra pirmās nedēļas gaitā jau valsts lielāko daļu pārklās sniegs, liecina laika prognozes.

 

Jaunākā informācija no sinoptiķiem vēsta, ka 1.novembra pēcpusdienā pirmā nozīmīgā snigšana iespējama arī Rīgā. Sniega sega galvaspilsētā gan veidosies dažas dienas vēlāk, kad valstī ieplūdīs vēsāks gaiss. Trešdien, 2.novembrī, gaisa temperatūra vēl pakāpsies līdz +7 grādiem, bet nedēļas nogalē jau visā valstī piesals.

Līdz ar to pienācis pēdējais brīdis, lai automašīnas aprīkotu ar ziemas riepām. Arī “Latvijas Valsts ceļi” aicina nekavēties un ziemas riepas uzlikt savlaicīgi, negaidot 1.decembri, kad tās ir obligātas.

Jau ziņots, ka pirmais nelielais sniegs šoruden Latvijā bija 14.oktobra rītā Daugavpilī. 21.-22.oktobrī pirmo sniegu sagaidīja Kurzeme. Naktī uz 25.oktobri pirmais slapjais sniegs novērots arī Rīgā. Pirmā sniega sega valstī sāka veidoties vēlā 24.oktobra vakarā un naktī uz 25.oktobri austrumu novados un arī vietām Latvijas centrālajā daļā. Dažviet Vidzemē un Latgales ziemeļos sniega sega saglabājās četras dienas – līdz 28.oktobrim.

 


Info: BNS

Foto: pexels

Saistītās tēmas: ApsnigušiCeļiZiemaKlātZiemasRiepas

youtube icon
Abonēt youtube