Nākamā gada budžeta projekts iezīmē vēlmi spert pirmo soli radikālu reformu virzienā, šodien uzrunājot Saeimas deputātus, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

“Šis budžets nav piemērots skaļām metaforām, tā ideoloģijas pamatā ir koalīcijas partneru spējas un arī spēks atrast kompromisus, vēlme spert pirmo soli radikālu reformu virzienā daudzās nozarēs. Ejam turp, kur nekad neesam bijuši, jo palikt sastingumā ir bezjēdzīgi. Spersim pirmo soli kopā!” mudināja valdības vadītājs.

Savā runā viņš akcentēja veselības aprūpes un izglītības nozares jautājumus, īpaši norādot uz papildus atvēlēto finansējumu šīm jomām.

Premjers mudināja atbalstīt budžeta projektu un saistītās likumu izmaiņas, uzsverot, ka tā ir politiķu kopējā politiskā atbildība.

“Budžeta veidošanas pamatā bija tās prioritātes un vadlīnijas, kas ir ierakstītas valdības deklarācijā. Veidojot budžetu, mēs konsekventi turējāmies pie valdības rīcības plāna un nolikām malā visus mēģinājumus uzspiest veco principu: katram pa drusciņai, katram pa latiņam vai eiro,” klāstīja Kučinskis.

Viņš arī pauda, ka būtisks finansējuma pieaugums ir paredzēts valsts aizsardzības spēju stiprināšanai. Nākamajā gadā valsts aizsardzībai ir paredzēts 1,7% no iekšzemes kopprodukta. “Apspriežot aizsardzības budžetu, koalīcijas partneru starpā valdīja pilnīga vienprātība. Man kā Ministru prezidentam tas vairoja pārliecību par mūsu valdības rīcībspēju,” piebilda premjers.

Kučinskis arī uzskata, ka “tieši šī valsts budžeta sadaļa visspilgtāk apliecina to, ka Latvija ir nobriedusi un pilnvērtīga valsts, kas pilda savus solījumus mūsu drošības garantiem un draugiem neatkarīgi no tā, kādi procesi notiek mūsu iekšpolitikā”.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē pirmajā lasījumā lems par budžeta projektu 2017.gadam, kā arī saistītajiem likumprojektiem.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BudžetsKučinskisReformas

youtube icon
Abonēt youtube