Latvija var lepoties ne tikai ar skaistu dabu un ātru internetu, bet arī ar talantīgiem sportistiem, kuri nes Latvijas vārdu visā pasaulē. Šo sportistu sasniegumi un pārsteidzošais talants liek brīnīties par pasaules klases sportistiem un viņu konkurentiem. Ar ko šie latvieši ir izpelnījušies slavu, panākumus un pielūdzējus visā pasaulē? Lasi tālāk un uzzini!

Kristaps Porziņģis

Dzimis 1995. gadā, Kristaps ir uzlecoša vispasaules zvaigzne, kuru 2015. gadā ar ceturto numuru iedraftēja NBA komanda Ņujorkas “Knicks”. Pēc pirmās aizvadītās sezonas NBA līgā Kristaps kļuva par Gada jauno spēlētāju. Savu profesionālo karjeru Kristaps sāka “Sevilla” komandā, kur spēlēja līdz 2015. gadam. 17 gadu vecumā viņš debitēja Spānijas spēcīgākajā līgā. Pavisam nesen iznākusi arī filma par Kristapa ceļu līdz Amerikai, kā arī grāmata, kuru sarakstījis viņa brālis Jānis Porziņģis un sporta žurnālists Armands Puče.

Amerikas basketbola eksperti par Kristapu saka šādi: “Porziņģim ir visi basketbola instrumenti. Viņš var izcīnīt bumbas, nobloķēt, viņš var iemest gan no apakšas, gan tālās distances. Viņš laukumā spēj izdarīt visu. Viņā nedaudz mājo Larijs Berts, un tas ir labs kompliments.”

Reinis Nitišs

Dzimis Jēkabpilī 1995. gadā. Reinis ir talantīgs rallijkrosa braucējs. Viņš tikko pievarēja “Gymkhan Grid” sacensības Grieķijā, kur ieguva godpilno 3. vietu, atstājot aiz muguras tādu pasaulslavenu braucēju kā Kenu Bloku. 2014. gadā Reinis FIA Pasaules rallijkrosa čempionātā ieguva 3. vietu un tajā pašā gadā saņēma Latvijas Gada balvu sportā kā populārākais sportists un kā Gada labākais tehnisko sporta veidu sportists.

“Esmu gandarīts par to darbu, ko es un mana komanda esam ieguldījuši, jo tas viss nenotiek vienā dienā – vienu dienu tu esi 13. vietā, bet jau nākamajā dienā 1. vietā. Tas aizņem stipri vairāk laika,” par saviem panākumiem saka Reinis.

Mairis Briedis

1985. gadā dzimušais rīdzinieks ir pašreizējais pasaules čempions svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem IBA un IBF versijā. 2016. gada maijā Rīgā starp Mairi un nigērieti Olanrevaju Durodolu notika gadsimta cīņa, kurā Mairis pretinieku nokautēja, gūstot jau 20. uzvaru pēc kārtas. Šobrīd Maira kontā ir 21 uzvarēta cīņa un neviens zaudējums. Tagad Briedis ir kļuvis par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā smagajā svarā.

Saistītās tēmas: LatvijaLepojamiesSportistiTalanti

youtube icon
Abonēt youtube