No šodienas līdz 1. decembrim mūziķi, izdevēji un producenti var iesniegt ierakstus mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons 2016”, kas nākamā gada februārī tiks pasniegta 21. reizi,  informēja “Mikrofona ierakstu” pārstāve Gunita Krastiņa.

Ierakstus vērtēšanai var iesniegt jebkura fiziska vai juridiska persona. Vērtēšanai pieņems visus no 2015. gada 1. decembra līdz 2016. gada 1. decembrim izdotos albumus visos žanros, kas atbilst vismaz diviem kritērijiem no četriem – izpildītājs, mūzikas autors, teksta autors, izdevējs vai producents ir Latvijas pilsonis.

Reģistrācijas maksa neatkarīgajiem producentiem ir 25 eiro par katru iesniegto ierakstu katrā kategorijā. Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības “LaMPA” biedriem ierakstu reģistrēšanas maksa netiek piemērota.

Lai uzlabotu iesniegto ierakstu objektīvu izvērtēšanu, nominācijas albumu iesniegšanai pagaidām netiek izvirzītas, taču joprojām tiks saglabātas piecas vispārīgās kategorijas – “Labākais albums”, “Labākais mūzikas video klips”, “Labākais koncertieraksta video”, “Labākā debija” un “Labākā dziesma”.

Iesniegtos ierakstus vērtēs profesionāla žūrija. Balvai nominēto ierakstu “top 5” paziņos nākamā gada janvārī.

Mūzikas ierakstu gada balva “Zelta mikrofons 2016” tiks pasniegta Dailes teātrī 2017. gada 28. februārī un tas ir viens no centrālajiem gada notikumiem latviešu mūzikas dzīvē.

 


Info: BNS

Foto: pexels

 

Saistītās tēmas: GadaBalvaSVētkiZeltaMikrofons

youtube icon
Abonēt youtube