Ja piepildīsies prognozes par tuvākajās diennaktīs gaidāmu salu, jau šo svētdien Vidzemē varētu sākt darbu pirmās slēpošanas trases.

Slēpošanas kompleksa “Žagarkalns” mājas lapā rakstīts, ka jau piektdien varētu iedarbināt sniega lielgabalus, lai ražotu sniegu.

Sniega “šaušana” tiks sākta tikai gadījumā, ja prognoze nākamajai nedēļai liecinās, ka sagatavoto sniega slāni varēs saglabāt vismaz līdz 12.novembrim.

“Žagarkalns” arī norāda, ka līdz šim agrākais datums, kad sākta ziemas sezona, ir 4.novembris.

Pašreizējā “Global Forecast System” prognoze liecina, ka no tuvākajām naktīm aukstākā būs nakts uz sestdienu, 5.novembri, kad vietām Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -10 grādiem vai pat nedaudz zemāk.

Latvijas slēpošanas trases pamazām gatavojas ziemas sezonai, pilnveidojot pakalpojumu klāstu un pārbaudot iekārtas. “Žagarkalna” pārstāvis Vadims Kameņevs pieļāva, ka šoziem cenas varētu pieaugt par apmēram 10%, taču galīgo lēmumu vadība vēl nav pieņēmusi.

Arī slēpošanas un atpūtas kompleksa “Ozolkalns” valdes locekle Līga Rokpelne norādīja, ka pakalpojumu cenas šogad var pieaugt ne vairāk kā par 10% saistībā ar elektrības izmaksu kāpumu.

 


Info: BNS

Foto: pexels

Saistītās tēmas: SlēpošanasTraseŽagarkalnsZiemaNāk

youtube icon
Abonēt youtube