10.novembrī Rīgā, Miera ielā 15, tiks atvērts mākslu terapijas centrs “Mā telpa”, informēja centra pārstāve Anete Enikova.

Mākslu terapijas centram būs divi darbības virzieni – dažādu mākslu terapijas grupu un individuālās nodarbības, kā arī mākslinieciskās darbības virziens. Jau patlaban centrā darbojas performanču grupa “Ideagnosis”, tāpat norisināsies japāņu laikmetīgās dejas “Buto” nodarbības.

Nākamajā gada plānoti arī starptautiski projekti ar Japānu, sadarbības veidošana ar teātri “No” un ainu māksliniekiem, tāpat tiks attīsti kustību un “buto” mākslinieku pieredzes apmaiņas projekti un pasākumi.

Centra ikdienas nodarbības veidos Simona Orinska, Sandra Barsineviča, Dace Visnola un Modris Tenisons.

“Pirmkārt, “Ma” japāņu valodā apzīmē īpašu laiktelpas jēdzienu, kad visas lietas savā starpā ir saskaņotas. Otrkārt, tieši nozīmīgākie vārdi dzīvē sākas ar “mā” – “māte”, “māja”, “māksla”. Tieši pateicoties šī vārda daudznozīmīgumam un enerģijai, esam izvēlējušies to par mūsu centra nosaukumu,” skaidroja Orinska.

Enikova informēja, ka “Mā telpa” ir privāta iniciatīva un tās pamatkapitāls ir privātpersonu līdzekļi, turklāt centrs plāno darboties kā sociālais uzņēmums.


Informācija: BNS

Foto: Facebook

Saistītās tēmas: centrsMākslaTerapija

youtube icon
Abonēt youtube