Apgrieztais jeb pretējais planks ir lielisks vingrinājumus, kura pamatā tiek izmantots ķermeņa svars. Šis vingrinājums lieliski stiprina dziļo muskulatūru. 

Ja vingrojums tiek izpildīts pareizi, tas izolēs un stiprinās ne tikai sēžas muskuļus, bet arī augšstilbus, vēdera presi un muguras lejasdaļu. Daudzi cilvēki šo vingrinājumu izmanto iesildoties, tomēr to var izmantot arī dziļo muskuļu un muguras stiprināšanai. Lielisks vingrinājums cilvēkiem, kas sirgst ar muguras problēmām (protams, ja vien vingrojumu izpilda pareizi).

Lai pareizi izpildītu šo vingrinājumu, apsēdies uz zemes, tā lai kājas būtu priekšā, plaukstas noliec uz zemes nedaudz aiz gurniem. Tagad cel gaisā gurnus tā, lai arī ķermenis celtos līdzi. Skatu vērs uz griestiem, nostiep pirkstgalus.

Pievērs uzmanību tam, lai gan rokas, gan kājas būtu taisnas. Turi savu ķermeni stingru un pievērs uzmanību tam, lai kopējā ķermeņa līnija būtu taisna. Sasprindzini vēdera muskuļus (sajūtai jābūt tādai, it kā vēlētos, lai naba saskaras ar tavu mugurkaulu).

Tev šī pozīcija būtu jānotur apmēram 20-30 sekundes vienā reizē. Ja jūti, ka paliek grūti, nolaid ķermeni zemāk. Pēc tam atkal atkārto.

Ja vēlies sarežģīt šo kustību, planka laikā cel vienu kāju gaisā, pēc tam nolaid un kustību atkārto ar otru kāju.

Saistītās tēmas: Fitnessplankskaistumsvingrojumi

youtube icon
Abonēt youtube