Igaunijas prāmju operatorkompānija “Tallink Grupp” jūlijā-septembrī pārvadājumos starp Latviju un Zviedriju strādāja ar 4,2 miljonu eiro peļņu, kas ir par 10,9% vairāk nekā pagājušā gada trešajā ceturksnī, liecina kompānijas ceturtdien publicētais pārskats.

Kopumā grupas peļņa trešajā ceturksnī sasniedza 42,8 miljonus eiro, kas bija par 5,3% mazāk nekā pagājušā gada jūlijā-septembrī.

Savukārt “Tallink” konsolidētais apgrozījums trešajā ceturksnī praktiski saglabājās pagājušā gada attiecīgā perioda līmenī un bija 273,5 miljoni eiro pretstatā 273,6 miljoniem eiro šajā laika posmā pērn. Trešajā ceturksnī grupa pārvadāja 2 855 112 pasažieru, kas bija par 5,7% vairāk nekā pērn jūlijā-septembrī. Savukārt pārvadāto kravu apmērs pieauga par 6,7% līdz 81 170 kravas vienībām.

Grupas apgrozījuma pieaugums ir saistāms galvenokārt ar biļešu ieņēmumu un tirdzniecības un kuģiem ieņēmumu palielinājumu, ko veicināja pasažieru skaita kāpums.

Pārvadājumos starp Latviju un Zviedriju “Tallink” ieņēmumi pieauga par 3,2% un bija 13,9 miljoni eiro. Šajā maršrutā jūlijā-septembrī “Tallink” pārvadāja 144 tūkstošus pasažieru un divus tūkstošus kravas vienību, kas bija attiecīgi par 4,3% un par 5,8% vairāk nekā pirms gada.

Pārvadājumos starp Igauniju un Somiju trešajā ceturksnī “Tallink” peļņa bija 28,1 miljons eiro, kas bija par 6,5% mazāk salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju-septembri. Savukārt ieņēmumi pārvadājumos starp šīm valstīm palielinājās par 7% līdz 103,1 miljonam eiro. Pasažieru skaits gada izteiksmē pieaudzis par 8,7% un bija 1,568 miljons pasažieru, bet pārvadāto kravu apmērs palielinājies par 7,6% un bija 54 tūkstoši kravas vienību.

Pārvadājumos Somiju un Zviedriju “Tallink” ieņēmumi sasniedza 100,4 miljonus eiro, kas bija par 0,9% vairāk nekā pirms gada, bet peļņa gada izteiksmē ir sarukusi par 2,4% līdz 16 miljoniem eiro. Starp Somiju un Zviedriju “Tallink” trešjā ceturksnī pārvadāja 863 tūkstošus pasažieru un 15 tūkstošus kravas vienību, kas bija attiecīgi par 2,3% un 5,2% vairāk nekā pirms gada.

Savukārt pārvadājumos starp Zviedriju un Igauniju “Tallink” trešajā ceturksnī strādāja ar 7,5 miljonu eiro peļņu, kas ir par 10,9% vairāk nekā šajā laika posmā pērn. Ieņēmumi pārvadājumos starp abām valstīm sasniedza 33 miljonus eiro, kas bija par 2,5% vairāk nekā pērn jūlijā-septembrī. Pasažieru skaits šajā periodā sasniedza 280 tūkstošus, bet kravas vienību skaits – desmit tūkstošus, kas bija attiecīgi par 1,1% vairāk un 6,4% vairāk nekā jūlijā-septembrī pērn.

Grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn samazinājās par 12,6% un bija 67,1 miljons eiro.


Info: BNS

Saistītās tēmas: LatvijapārvadājumiTallinkZviedrija

youtube icon
Abonēt youtube