Kā lielākajai daļai sabiedrības, mums ir telefoni – vienam dārgāks, citam lētāks. Tas mums ļauj jebkurā vietā un laikā lasīt ziņas, sazināties ar draugiem vai radiem, sūtīt e-pastus, fotogrāfijas un pat video.

Tas ir mūsu modinātājs, kalendārs un atmiņu bloks vienuviet, un teju neviens vairs bez šīs ierīces nespēj izturēt  ne dienu.

Kaut arī jāteic, ka viedtelefoni ir atvieglojuši mūsu ikdienu, tomēr dažkārt tie mums atņem laiku, iespējamās atmiņas un pieredzi. Protams, šīs modernās tehnoloģijas mums ir nepieciešamas, tās mums palīdz, taču nereti arī mums nepieciešama atelpa.

Šeit būs 5 iemesli, kādēļ vismaz reizi “aizmirst” telefonu mājās.

1. Mazāk traucēkļu

Teiksim, kā ir, ja tavs telefons visu laiku nevibrētu un tajā nemirgotu nepārtraukti paziņojumi, būtu daudz vieglāk koncentrēties darbam. Neatkarīgi no tā, cik daudz draugu tev ir Facebook, jebkurā gadījumā kaut ko tu vienmēr palaidīsi garām, gribi to vai nē. Ja tev Twitter vai Facebook ir daudz draugu, kuru dzīvēm sekot līdzi, saproti, ka tas aizņem daudz laika, kuru varētu lietderīgi izmantot kam citam. Galvojam, ka darbā izdarīsi vairāk, ja telefonu neaiztiksi teju katras 10 minūtes.

2. Miers un klusums

Tas, iespējams, skanēs smieklīgi, tomēr ir ļoti patīkami, ka nav jādzird nepārtrauktas telefona sarunas. Klusums, ar kuru sastapsimies brīžos, kad neviens nerunā, vai kaut kas nezvana, ir brīnumains, dzirdēsi putnus, kas ārā čivina un jā, koncentrēšanās darbam būs daudz vienkāršāka.

3. Iespēja satuvināties ar draugiem, kolēģiem

Tas skan muļķīgi, tomēr šajā laikmetā, kad ir neierobežotas iespējas komunicēt, mēs biežāk mēdzam lūkoties telefona ekrānā, nevis cilvēku acīs. Komunikācija aci pret aci zaudējusi savu patieso būtību. Kādreiz bija svarīgi atcerēties, vai kaut kur pierakstīts cilvēku numurus, ar kuriem visbiežāk kontaktējamies, tomēr tagad mums tas nav vajadzīgs. Pat kopīgi pasākumi – koncerti, teātris, saviesīgas ballītes – parasti pārvēršas par klusēšanu un jaunumu lasīšanu telefonā.

4. Paaugstinātas izjūtas

Cilvēki mēdz visu sev apkārt redzēto un piedzīvoto iemūžināt fotogrāfijās savā tālrunī, piemēram, ēdienu, ko ēdam, bērna smaidu vai redzēto sniegu aiz loga. Tomēr atzīsim, ka šīs lietas mēs izjutīsim daudz patīkamāk, ja tās baudīsim, nevis uzreiz ķersimies pie telefona, lai to nofilmētu vai nofotografētu.

5. Saglabā noslēpumainību

Būsim atklāti, neviens tā īsti nevēlas zināt, ka vakar biji pie vetārsta vai šodien nobaudīji īpaši gardus čipsus no nezināma ražotāja. Protams, ir forši kādu reizi draugiem parādīt, kādās neparastās vietā esi bijis, tomēr nepārtraukta informēšana par savām gaitām neko labu par tevi nesaka. Paturi pāris lietas noslēpumā no pārējās pasaules. Tādā veidā tev noteikti būs par ko parunāt, ja satiksi sen neredzētu cilvēku, jo viņš taču jau to nebūs izlasījis tavā Facebook.

Saistītās tēmas: mūsdienasTehnoloģijasTelefonsViedtālrunis

youtube icon
Abonēt youtube