Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža svētdien izcīnīja piekto vietu Vācijas trasē Kēnigsē notikušajā Eiropas kausa posmā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Johaness Lohners, kura pilotētā ekipāža bija ātrākā abos braucienos un summā par 0,25 sekundēm apsteidza citu Vācijas četrinieku ar Frančesko Frīdrihu priekšgalā.

Tikmēr Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu spēcīgā konkurencē bija piektie, līderim piekāpjoties par 1,10 sekundēm.

Savukārt otra Latvijas ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu un stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Dāvi Spriņģi un Jāni Strengu bija 11.vietā. Kopumā sacensībās piedalījās 26 četrinieki.

“Vieta jau it kā Ķibermanim šādā konkurencē ir ļoti laba, bet uztrauc lielā laika starpība, ne tikai līdz uzvarētājam, bet arī līdz ceturtajai vietai (0,62 sekundes), kaut kas mums laikam tik labi neiet kā konkurentiem,” Latvijas Bobsleja un skeletona federācija citā izlases galvenā trenera Sanda Ptrūša teikto. “Par Uģi Žaļimu – vismaz pirmajā braucienā viņam bija problēmas lielajā aplī, bet arī pilnīgi konkrēti to nevaru pateikt, jo te nav televīzijas translācijas kā Pasaules kausā – tikai trases tehniskās kameras. Kaut kur ir pa kļūdiņai un ātrums pazūd, Uģim otrajā braucienā ātrums stipri pazuda trases beigās.”

“Vācieši vēlreiz apliecināja, ka šogad būs ļoti spēcīgi, turklāt vismaz tagad labākie divi vācu piloti jau var izmantot arī Valnera bobus, ne tikai pašmāju FES,” izteicās Prūsis.

Šīs bija pirmās četrinieku sacensības šajā Eirokausu sezonā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka sestdien jau trešajās divnieku sacensībās Žaļims bija piektais, bet uzreiz aiz viņa sekoja Ķibermanis. Savukārt jaunais Ralfs Bērziņš, kurš četrinieku sacensībās nestartēja, bija 27.vietā.

Tikmēr par uzvarētāju abos braucienos kļuva Lohners.

Ķibermanis pirms nedēļas Siguldā notikušajos Eiropas kausa pirmajos divos posmos divniekiem izcīnīja uzvaras abās sacensību dienās.

Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš var atsākt šomēnes.

Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā sāksies decembra sākumā Ziemeļamerikā, uz kurieni gan Latvijas bobslejisti nedosies. Kopumā sezonā paredzēti astoņi PK posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Saistītās tēmas: BobslejsEiropas čempionātsķibermanisLatvija

youtube icon
Abonēt youtube