Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība ar katru spēli aug kā komanda, pēc zaudējuma Toronto “Raptors” Ziemeļamerikas žurnālistiem pauda latvietis.

Porziņģis sestdien guva 21 punktu, bet “Knicks” NBA regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 107:118 (28:24, 28:29, 29:34, 22:31) piekāpās “Raptors” basketbolistiem.

“Spēles beigās pietiekami labi nespēlējām uzbrukumā, turklāt “Raptors” pamainīja aizsardzību. Nezinājām, ko darīt. Pieļāvām kļūdas un izpildījām neveiksmīgus metienus,” stāstīja Porziņģis.

Liepājnieks arī uzsver, ka “Knicks” šajā mačā smagi cīnījās, turklāt mačs bija pret pērnās sezonas Austrumu konferences finālisti.

“Varējām dažas lietas darīt labāk, taču šajā spēlē augām arī kā komanda. Mums jāturpina ar katru spēli augt un kļūt labākiem,” secināja latvietis.

Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Porziņģis nopelnīja savu piekto piezīmi, kas viņam lika spēlēt piesardzīgāk.

“Pēc piecām piezīmēm ir ļoti grūti, taču man psiholoģiski ir jāpaliek spēlē. Nedrīkstu trakot, jo jau esmu sakrājis piezīmes. Man ir jākoncentrējas un jābūt spējīgam palīdzēt komandai. Tas nav viegli un man tas jāuzlabo. Gribu būt agresīvs, bet tajā pat laikā man jābūt piesardzīgam un jāieņem labāka pozīcija aizsardzībā, lai izvairītos no muļķīgām piezīmēm,” skaidroja Porziņģis.

“Knicks” ar trim uzvarām deviņos mačos atkritusi uz 11.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr “Raptors” ar septiņiem panākumiem ir trešajā pozīcijā.

Nākamo maču “Knicks” vienība aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Dalsas “Mavericks” basketbolistus.

Porziņģis NBA pārsteidzoši debitēja pērn, kad viņš 72 mačos izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētiem metieniem. Latvietis iemantoja milzu popularitāti ne tikai “Knicks” fanu vidū, bet arī visā līgā.

Saistītās tēmas: BasketbolsKnicksKristaps PorziņģisNBA

youtube icon
Abonēt youtube