Foto: Pexels

Otrdien, 12.septembrī, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas virzītos priekšlikumus par naudas balvu piešķiršanu Latvijas basketbola savienībai par izciliem sasniegumiem 2023.gada Pasaules kausa basketbolā izcīņas finālturnīrā.

Latvijas basketbola savienībai par izcīnīto piekto vietu 2023.gada Pasaules čempionātā basketbolā piešķirti 211 716 eiro. No tiem Latvijas basketbola izlasei naudas balvai piešķirti 106 716 eiro un, lai segtu ar pilnvērtīgas dalības nodrošināšanu finālturnīrā nepieciešamās organizatoriskās izmaksas – 105 tūkstoši eiro.

“Esmu gandarīta, ka arī šādā formā varam vēlreiz pateikties mūsu lieliskajai basketbola izlasei par to vienotību un patriotismu, ko viņi ļāva mums izjust, un esmu pārliecināta, ka šis panākums motivēs bērnus un jauniešus sportot,” atzīst izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Naudas balva piešķirta no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Sporta likumu.

Kā zinās, sestdien, 9. septembrī, Latvijas basketbola izlase Pasaules kausu noslēdza ar piekto vietu, uzvarot Lietuvas basketbola valstsvienību.

Lasiet arī: Sārts: Pēc desmit gadiem Krievija pašreizējās robežās vairs nepastāvēs

Latvija cīņā par Pasaules kausu basketbolā iekļuvusi pirmo reizi kopš valstiskās neatkarības atjaunošanas un šis kļuvis par augstāko sasniegumu Latvijas basketbolā mūsdienās, informē  Izglītības un zinātnes ministrija.

Saistītās tēmas: BasketbolistiBasketbolsnaudas balvaPaaules kauss

youtube icon
Abonēt youtube