Par godu valsts svētkiem šodien atjaunots valsts ģerbonis uz Satiksmes ministrijas (SM) ēkas, Gogoļa ielā 3, fasādes,  pavēstīja ministrijā.

”Valsts svētku nedēļā man ir patiess gandarījums atklāt atjaunoto valsts ģerboni uz SM ēkas fasādes. Noņemts uzreiz pēc Otrā pasaules kara, tas šodien par godu gaidāmajai Latvijas valsts simtgadei atkal rotā ēku kā spēka, izturības un Latvijas atdzimšanas simbols,” pauda satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

SM kopā ar AS ”Latvijas Dzelzceļš” ģerboni uzstādīja kā dāvinājumu gaidāmajai Latvijas simtgadei. Latvijas valsts ģerbonis šo 1913.gadā dzelzceļa vajadzībām būvēto ēku rotāja kopš pagājušā gadsimta divdesmito gadu pirmās puses. Kopš 1919.gada šajā ēkā atradās Dzelzceļa virsvalde (šodien ”Latvijas Dzelzceļa” administrācija) un SM.

Ģerboņa izgatavošanu un uzstādīšanu ”Latvijas Dzelzceļa” apsaimniekotajā ēkā veica uzņēmums ”LVS Building” sadarbībā ar mākslinieku Kirilu Panteļējevu. Ģerbonis izgatavots no polimērbetona lējuma, kas atvieglo montāžas darbus un samazina slodzi uz ēkas fasādi.

 


Foto: tes

Saistītās tēmas: ĢērbonisLatvijasSvētkiSatiksmesMinistrija

youtube icon
Abonēt youtube