Šovakar tev ir ļoti reta iespēja redzēt tuvāko Mēnesi, kāds Zemei ir pietuvojies kopš 1948. gada. Amatieri un profesionāļi jau ir sagatavojuši savu fotogrāfu aprīkojumu, lai šo reto parādību iemūžinātu skaistos fotoattēlos.

NASA ir publicējusi dažus padomus no kosmosa aģentūras vecākā fotogrāfa Bila Ingala, kurš paskaidrojis, kā nepieciešams fotografēt Supermēnesi:

1. Fotogrāfē mēnesi kopā ar uz zemes balstītiem objektiem

Nepieļaujiet kļūdas, fotografējot tikai pašu Mēnesi bez atsauces uz kaut ko. To, protams, var darīt, bet tad fotogrāfija sanāks visai slikta. Tā vietā domā, kā padarīt attēlu radošāku un sasaisti to ar kādu sauszemes objektu.”

2. Veic nelielu vietas skautinga mājasdarbu

Es izmantoju “Google Maps” un citas programmas, pat kompasu.”

3. Strādā ar to, kas tev ir

Labi izdosies, ja Mēnesi fotografēsi, piemēram, caur koku zariem, kas atspoguļo sarkano gaismu. Mazliet improvizācijas un fotogrāfijas izdosies kā “National Geographic” fotogrāfiem.”

4. Ja tālrunis ir viss, kas tev ir, tas nekas

Tas viss ir relatīvi. Manuprāt, tas pat varētu būt labs izaicinājums. Telefonā vienmēr ļoti labi ir izmantot panorāmas. Padomā par atrašanos teritorijā, kas ir nedaudz gaišāka.”

5. Daži DSLR padomi (Digital single-lens reflex)

Pats fotogrāfs dod priekšroku “baltā balansa” funkcijai, kurā ļoti labi var attēlot mēnesgaismu. Ja tiek izmantots garš objektīvs, tad fotogrāfs saka:

Paturiet prātā, ka Mēness ir kustīgs objekts. Tas ir balansēšanas akts starp pareizās ekspozīcijas iegūšanu un saprašanu, ka slēdža ātrumam ir jābūt daudz lielākam.”

 

Saistītās tēmas: FotogrāfijaSupermēness

youtube icon
Abonēt youtube